Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Madelief46 om 05:32
_
Madelief46 Online

Door Anja5860 om 05:08
_
Anja5860 is vandaag Jarig

Door 60plusje om 05:08
_
60plusje is vandaag Jarig

Door Klazien45 om 05:08
_
Klazien45 is vandaag Jarig

Door Frieda55 om 05:08
_
Frieda55 is vandaag Jarig

Door PeterMeijer1965 om 05:08
_
PeterMeijer1965 is vandaag Jarig

Door Lynnx7 om 05:08
_
Lynnx7 is vandaag Jarig

Door v93ock20 om 05:08
_
V93ock20 is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Kiptajine met gemengde groenten


Kiptajine met gemengde groenten

Niks zo lekker als een gloeiend heet tajinegerecht.
Dit maal met kip en gemengde groenten....

Dit heb je nodig:

1 kip in stukken of 3 kippenpoten;
2 uien;
1 scheut olijfolie;
1 teen knoflook;
1 koffielepel kurkuma;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel witte peper;
zout naar smaak;
2 courgettes (bij voorkeur ronde, maar gewone
kan ook);
6 wortelen;
4 vastkokende aardappelen;
1 grote tomaat;
gedroogde thijm of oregano;
olijven en evt. reepjes ingelegde citroen.

Zo maak je het:

Doe de specerijen en de fijngehakte knoflook samen
met een flinke scheut olijfolie in een kom en voeg
er zout naar smaak aan toe.

Leg de stukken kip in de marinade en bedek ze er mee.

Fruit ondertussen de gehakte ui in een scheut olijfolie
in de tajine (of kookpan, als je geen tajine hebt).
Leg er dan de gemarineerde stukken kip bovenop
en vervolgens de gewassen en gesneden groenten.

Doe een beetje water bij de resterende marinade en giet
dit over het gerecht heen.
Strooi wat gedroogde thijm of oregano in het midden van
het gerecht en doe het deksel op de tajine.

Laat de tajine ongeveer 1 uur op laag vuur stoven; de tajine
is klaar als de groenten mooi zacht zijn en de kip gaar.

Voeg er op het eind de olijven en evt. de reepjes ingelegde
citroen aan toe, doe het deksel er weer op en laat nog
10 minuten stoven.

Dien kokendheet op met daarbij lekker brood.





Geplaatst op 17 augustus 2014 15:59 en 11542 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  03 okt 2014 09:13
Heerlijk gerecht, maar pas op doe er voloende water bij (zeker 250 cc), omdat anders het gerecht onderin kan aanbranden, :grin:

Amber  
03 okt 2014 15:01
het spreekt vanzelf dat je er voldoende vocht bij moet doen en goed opletten dat het niet te hard gaat en alles aanbrandt; je wilt ook nog wat saus overhouden om je brood in te dopen toch?
_





_
Gast  13 okt 2014 18:52
wat word er bedoeld met een koffielepel?? Is dat gewoon een theelepeltje??


Amber  
13 okt 2014 23:49
Een koffielepel is iets groter dan een theelepel, zeg maar ongeveer 1 1/2 theelepel of zoals een dessertlepel.
_





_
Gast  27 okt 2015 18:14
lekker heb hem net gemaakt
:grin:

Gast  13 dec 2015 18:15
Hoi
_