Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 13:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Elise2 om 13:35
_
Elise2 Online

Door IneMaartje om 13:34
_
Nieuwe Club reactie geplaatst

Door sibilla68 om 13:33
_
Nieuwe Club reactie geplaatst

Door ramapi om 13:33
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ramapi om 13:33
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door sibilla68 om 13:33
_
Sibilla68 Online

Door ramapi om 13:33
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Perziktaart in een glas


perziktaart in een glas

Klinkt dat niet spannend ? Overheerlijk en niet moeilijk te maken....

Dit heb je nodig:

Voor de citroencrumble:
80 gram bloem;
50 gram boter;
50 gram suiker;
de geraspte schil van 1 citroen.

Voor de citroencrème:
40 cl. volle melk;
2 ei-gelen;
4 eetlepels maïzena;
100 gram suiker;
geraspte schil van 1 citroen.

Voor de afwerking:
2 grote perziken.

Zo maak je het:

Maak eerst de citroencrème:
mix daarvoor de twee ei-gelen samen met de
suiker, de citroenrasp en de maïzena tot een
papje.
Breng ondertussen de melk aan de kook in een
pannetje.
Giet de kokende melk dan al kloppend met een
garde over het ei/suiker/citroenrasp-papje.
Doe dat mengsel terug in het pannetje en breng
weer aan de kook. Blijf roeren met de garde.
Kook op laag vuur een paar minuten door totdat
je een dikke crème krijgt.
Haal van het gas af, doe een deksel er op en laat
afkoelen.

Meng in een kom met je vingers de zeer koude en
in kleine stukjes geraspte of gesneden boter met
de suiker, de bloem en de citroenrasp totdat je
een soort deegkruimels krijgt.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Beleg een bakplaat met keukenpapier en strooi
daar de deegkruimels op.
Bak ongeveer 20 minuten of totdat de kruimels
een mooie kleur krijgen.

Schil de perziken, verwijder de pitten en snijd ze
in kleine blokjes.

Leg de blokjes perzik op de bodem van mooie glazen
of schaaltjes en schep daar bovenop de afgekoelde
citroencrème.
Strooi er op het laatst de citroenkruimels overheen.

Zet een paar uur in de ijskast voordat je ze serveert.





Geplaatst op 20 augustus 2014 13:24 en 7286 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  01 mrt 2015 23:47
Niets te veel gezegd!! idd een héérlijk toetje!!