Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 20:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Marynote om 20:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door elvira om 20:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fiederelsje om 20:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door elvira om 20:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 20:02
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 20:02
_
Hannekevanveen Online

Door fiederelsje om 20:01
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Abrikozen-pistachecake


Abrikozen-pistachecake

Heerlijke cake,lekker smeuiig door de abrikozen die er doorheen zitten.....

Dit heb je nodig:

250 gram in kleine stukjes gesneden gedroogde abrikozen;
250 gram in een droge pan geroosterde pistachenootjes;
250 ml. sinaasappelsap;
de geraspte schil van 2 sinaasappels;
200 gram suiker + 100 gram;
4 eieren;
200 gram bloem;
200 gram boter;
1 zakje bakpoeder.

Zo maak je het:

Vermeng met een garde in een kom de 100 gram suiker met het
sinaasappelsap.
Voeg er de stukjes gedroogde abrikoos aan toe en laat die tenminste
6 uur weken in het mengsel.
Laat ze dan uitlekken en houd apart.

Mix de boter met de 200 gram suiker totdat je een crèmig mengsel krijgt.
Mix er 1 voor 1 de eieren doorheen.
Voeg dan de sinaasappelrasp, de uitgelekte stukjes abrikoos en
de geroosterde pistachenootjes toe en vermeng alles goed.
Mix er dan de bloem vermengd met het bakpoeder doorheen.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet een cakevorm van 30 cm.lang in of een vierkante cakevorm
van 25 cm.
Beleg de bodem met bakpapier.
Schep het beslag in de vorm en zet in de voorverwarmde oven.
Laat ongeveer 1 uur bakken (als een prikker of vork er droog uitkomt
is de cake gaar).
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Het liefst serveer je de cake pas de volgende dag; dat is beter voor
de smaak.
Snijd de cake in plakken of in vierkante blokjes en bestrooi dik
met poedersuiker.




Abrikozen-pistachecake2



Geplaatst op 26 augustus 2014 15:43 en 4134 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.