Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door A. van Sprang om 17:19
_
A. van Sprang Online

Door Klusser1 om 17:19
_
Klusser1 Online

Door wilkie om 17:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ramapi om 17:17
_
Ramapi Online

Door wilkie om 17:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door annette49 om 17:15
_
Annette49 Online

Door Keesvi om 17:14
_
Keesvi Online

Door wilkie om 17:14
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gekleurde amandelbolletjes


Gekleurde amandelbolletjes

Heerlijke Marokkaans/Algerijnse amandelbolletjes
met een kleurtje naar keuze.....

Dit heb je nodig:

Voor ongeveer 12 stuks:
120 gram fijngemalen amandelen;
80 gram poedersuiker;
1 eiwit;
voedselkleurstof naar keuze.

Voor de afwerking:
amandelen;
poedersuiker.

Zo maak je het:

Vermeng in een kom de gemalen amandelen met de
poedersuiker.
Voeg er beetje bij beetje het losgeroerde eiwit aan toe
totdat je een samenhangend deeg krijgt.
Het hangt van de grootte van het ei af of je al het eiwit
ervan gebruikt.
Voeg 2-3 druppels kleurstof naar eigen keuze toe en
meng dat door het deeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vorm kleine bolletjes met een doorsnede van 3 cm en
rol ze door wat poedersuiker.
Steek in elk bolletje 1 amandel.

Bak de bolletjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde
oven. Ze moeten aan de buitenkant stevig aanvoelen maar
niet kleuren.

Laat afkoelen op een rooster.

N.B.Als je wilt en als je dat lekker vindt dan kan je aan het deeg een paar druppels oranjebloesemwater toevoegen....




Voedselkleurstof



Geplaatst op 29 augustus 2014 14:26 en 5493 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  07 jul 2015 19:01
Hoi Amber ik volg jou blog al heel lang leuke iedee voor suikerfeest


Eenzamefietser75  
07 jul 2015 19:20
Lekker, het water loopt me door de mond
_





_
Amber  
07 jul 2015 22:16
@Gast:
Je vind hier behalve dit recept nog veel meer lekkere en leuke recepten voor het Suikerfeest :grin:

@EenzameFietser:

Dat is ook de bedoeling hoor! :grin:

Groetjes,
Amber

Gast  01 jul 2016 11:53
Lolly
_





_
Gast  16 sep 2016 19:27
Erg lekker. Bij mij waren ze wel wat sneller klaar. Ze zijn al iets te knapperig geworden. Dus bij mij 15 minuten op 175 graden. Maar ze zijn verrukkelijk!

Gast  30 nov 2016 13:55
Wat wordt er bedoeld met losroeren?
_





_
Amber  
30 nov 2016 20:26
Precies wat het woord "losroeren"zegt:scheidt het eiwit van het eigeel en "kluts" het een beetje los.