Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door LadyLely om 20:12
_
LadyLely Online

Door fiederelsje om 20:10
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door wilkie om 20:10
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door grejo om 20:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Annemarie. om 20:07
_
Annemarie. Online

Door wilkie om 20:06
_
Wilkie Online

Door fiederelsje om 20:06
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door elvira om 20:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Turkse gevulde pannenkoeken; Gozleme


Turkse gevulde pannenkoeken Gozleme

Ik ben een grote liefhebber van recepten uit de Turkse keuken; dit recept lijkt wel een beetje op de Marokkaanse gevulde Msemmen, maar dan anders...

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:
400 gram bloem;
1 eetlepel gedroogde gistkorrels;
1 koffielepel zout;
1 koffielepel suiker;
1/4 liter lauwe melk;
40 gram boter.

Voor de vulling:
250 gram rund- of lamsgehakt;
1 grote ui;
1 rode, 1 gele en 1 groene paprika;
1 klein bosje verse koriander;
geraspte kaas;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
zout naar smaak;
2 eetlepels olijfolie.

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten voor het deeg
in een keukenmachine en kneed daarmee
totdat je een niet plakkerig en soepel deeg
krijgt; natuurlijk kan je het deeg ook maken
met de hand.
Bedek het deeg met een schone doek of met
plasticfolie en laat 45 minuten rijzen.

Maak dan de vulling:

Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg er
de fijngehakte ui aan toe.
Fruit de ui tot ze glazig wordt.
Voeg er het verkruimelde gehakt aan toe en
roer door elkaar.
Laat een paar minuten zachtjes bakken en voeg
er dan de in kleine stukjes gesneden paprika's aan
toe.
Voeg de specerijen en zout naar smaak toe, schep
alles nog eens goed door elkaar en laat alles
af en toe omscheppend gaar bakken.
Schep er op het laatst de fijngehakte verse koriander
doorheen.
Laat afkoelen.

Snijd het deeg in 14 kleine stukken en maak van elk
stuk een bol.
Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol elke bol
uit tot een ronde, dunne plak.
Schep op de helft van elke plak een paar lepels van
de gehaktvulling, bestrooi met wat geraspte kaas en sla
de andere helft van de plak er overheen zodat je een soort
halve maan krijgt. Druk de randen goed aan.
Je kunt e.e.a. een beetje bijsnijden met een deeg-
wieltje.

Bak elke gozleme zonder olie of boter in een hete koekenpan
met anti-aanbaklaag ongeveer 6-7 minuten aan elke zijde.

Bestrijk de gozleme aan de bovenzijde met een beetje ge-
smolten boter en dien ze heet op.





Geplaatst op 29 augustus 2014 15:18 en 5752 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.