Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door kiwi om 10:20
_
Kiwi Online

Door S.postma om 10:19
_
S.postma Online

Door christoffel om 10:18
_
Christoffel Online

Door moontje om 10:18
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Madelief46 om 10:17
_
Madelief46 Online

Door hehety om 10:16
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Shyne om 10:15
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door annette49 om 10:14
_
Annette49 Online





_

Andere artikelen



Honinggebak (Bligha)


Honinggebak (Bligha)

Ik weet het, ik weet het, het Suikerfeest ligt
al weer een tijdje achter ons, maar dit gebak
(dat wel een beetje lijkt op chebakkia, maar
gemakkelijker te maken is) is ook lekker buiten
de feestdagen om bij een lekker glas Marokkaanse
thee.....

Dit heb je nodig:

500 gram bloem;
80 gram gesmolten boter;
1 koffielepel zout;
1 koffielepel kardamompoeder;
1 koffielepel kaneelpoeder;
1 koffielepel bakpoeder;
water om het tot een deeg te
kneden (een groot glas ongeveer);
olie om te bakken;
honing om het gebak in te dopen;
geroosterde sesamzaadjes om mee
te bestrooien.

Zo maak je het:

Maak eerst de deegvelletjes:
Vermeng de bloem met de gesmolten boter, het bakpoeder,
het kardamom- en kaneelpoeder en het zout en kneed dat
tot een glad en soepel deeg door er beetje bij beetje steeds
wat water aan toe te voegen.

Verdeel het deeg in bolletjes ter grootte van een walnoot,
bedek met een schone doek en laat een half uurtje rusten.

Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol elk bolletje
zeer dun, bijna papierdun uit tot een ronde cirkel.
Bak de deegvellen in een anti-aanbak koekenpan aan
beide kanten; het deeg moet drogen en niet bruin worden.

Rol elke deegvel op tot een soort "sigaar" en plak de randen
dicht met wat eigeel of een papje van met water aangelengde
bloem.
Snijd deze cigaren in schuine stukken.

Verhit een flinke laag zonnenbloemolie in een koekenpan.
Bak daarin de stukken deeg totdat ze mooi goudbruin en
krokant zijn.
Haal ze uit de olie en doop ze meteen in de (warme) honing.
Laat ze uitlekken op een rooster en bestrooi met geroosterde
sesamzaadjes.





Geplaatst op 29 augustus 2014 16:42 en 8513 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  17 sep 2014 10:23
Echt, je bent GEWELDIG!! Harstikke bedankt voor je heerlijke gerechten! Allah ihafdek ya Rab.

Amber  
17 sep 2014 11:44
Dank je wel en niets te danken hoor! :grin:
_





_
Gast  28 sep 2014 06:08
Amber vind je gerechten nog steeds geweldig.

Gast  23 okt 2014 20:30
Dank je wel voor de lekkere recepten.
Binnenkort ga ik er weer 1 uit proberen.

Kun je misschien ook nog een hoofdstuk maken voor snelle en simpele gerechten?
_





_
Amber  
23 okt 2014 23:18
Ik ga kijken......

Gast  13 jun 2015 13:59
lekker :grin: :grin: :grin: :grin:
_