Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 13:38
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fraagis om 13:38
_
Fraagis Online

Door Rosalina42 om 13:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Gerdwyn om 13:37
_
Gerdwyn Online

Door Rosalina42 om 13:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Karin1963 om 13:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 13:36
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door moontje om 13:36
_
Nieuwe Club reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Amandel-kaneelkoekjes


Amandel-kaneelkoekjes

Trek in een lekker koekje?
Probeer dan eens deze overheerlijke amandel-kaneelspiraaltjes.

Dit heb je nodig:

250 gram bloem;
100 gram zachte roomboter;
60 gram poedersuiker;
1 eigeel;
4 eetlepels koude melk;
een mespuntje kaneelpoeder;
een mespuntje zout.

Voor de "vulling":
90 gram gemalen amandelen;
40 gram suiker;
1/2 koffielepel kaneelpoeder;
30 gram zachte roomboter.

Zo maak je het:

Zeef de bloem boven een kom samen met het kaneelpoeder en het zout.

Vermeng in een andere kom de zeer zachte roomboter met de poedersuiker tot een crèmige massa.
Roer er dan het eigeel goed doorheen.
Voeg er vervolgens de gezeefde bloem/kaneelpoeder/zout aan toe en vermeng goed.
Voeg er beetje bij beetje de 4 eetlepels melk aan toe en kneed tot een deeg.
Maak een bol van het deeg, doe dat in een plastic zak en leg het 45 minuten tot 1 uur in de koelkast om te rusten.

Maak dan de "vulling" door de zachte roomboter te vermengen met de gemalen amandelen, de suiker en het kaneelpoeder.

Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol het gekoelde deeg uit tot een dikte van 3-4 mm.

Snijd 10 cm brede repen van het deeg en bestrijk elke reep deeg dun met de amandel-vulling.
Rol elke reep dan strak op.
Leg de deegrollen op een plaat en zet die nog 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Beleg een bakplaat met bakpapier of met een siliconen bakmat.
Snijd de rollen deeg in dunne plakken en leg die op de bakplaat.

Bak de koekjes in 12-15 minuten goudbruin.

Laat afkoelen op een rooster.





Geplaatst op 02 november 2014 13:08 en 5571 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  20 sep 2015 15:26
Ziet er heerlijk uit, deze ga ik voor eid al adha maken! Groetjes Maysa