Trek in een lekker koekje?
Probeer dan eens deze overheerlijke amandel-kaneelspiraaltjes.
Dit heb je nodig:
250 gram bloem;
100 gram zachte roomboter;
60 gram poedersuiker;
1 eigeel;
4 eetlepels koude melk;
een mespuntje kaneelpoeder;
een mespuntje zout.
Voor de "vulling":
90 gram gemalen amandelen;
40 gram suiker;
1/2 koffielepel kaneelpoeder;
30 gram zachte roomboter.
Zo maak je het:
Zeef de bloem boven een kom samen met het kaneelpoeder en het zout.
Vermeng in een andere kom de zeer zachte roomboter met de poedersuiker tot een crèmige massa.
Roer er dan het eigeel goed doorheen.
Voeg er vervolgens de gezeefde bloem/kaneelpoeder/zout aan toe en vermeng goed.
Voeg er beetje bij beetje de 4 eetlepels melk aan toe en kneed tot een deeg.
Maak een bol van het deeg, doe dat in een plastic zak en leg het 45 minuten tot 1 uur in de koelkast om te rusten.
Maak dan de "vulling" door de zachte roomboter te vermengen met de gemalen amandelen, de suiker en het kaneelpoeder.
Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol het gekoelde deeg uit tot een dikte van 3-4 mm.
Snijd 10 cm brede repen van het deeg en bestrijk elke reep deeg dun met de amandel-vulling.
Rol elke reep dan strak op.
Leg de deegrollen op een plaat en zet die nog 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier of met een siliconen bakmat.
Snijd de rollen deeg in dunne plakken en leg die op de bakplaat.
Bak de koekjes in 12-15 minuten goudbruin.
Laat afkoelen op een rooster.