Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door moontje om 13:36
_
Nieuwe Club reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 13:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Elise2 om 13:35
_
Elise2 Online

Door IneMaartje om 13:34
_
Nieuwe Club reactie geplaatst

Door sibilla68 om 13:33
_
Nieuwe Club reactie geplaatst

Door ramapi om 13:33
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ramapi om 13:33
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door sibilla68 om 13:33
_
Sibilla68 Online





_

Andere artikelen



Lamscurry met rijst


Lamscurry met rijst

Ook wel eens lekker, zo'n heerlijke kruidige curry.....

Dit heb je nodig:

500 gram lamsschouder, in stukken gesneden;
2 rode uien;
100 gram tomatenblokjes (uit blik);
1 eetlepel tomatenpuree;
1 koffielepel currypasta;
1 kaneelstokje;
een stukje van 2 cm. verse gemberwortel, geraspt;
4 kardemompeulen;
3 kruidnagelen;
2 eetlepels zonnenbloemolie;
3 eetlepels room;
basmatirijst.

Zo maak je het:

Verhit de zonnenbloemolie in een braadpan.
Zet laag en voeg er het kaneelstokje, de kardamom-
peulen en de kruidnagelen aan toe.
"Frituur" deze specerijen een paar seconden in de
hete olie; er moet een lekkere specerijenaroma vanaf
komen).
Voeg er dan de gehakte uien aan toe en laat al om-
scheppend meebakken.

Voeg er dan de stukken lamsvlees aan toe en vermeng
die met de gefruite uien en specerijen in de pan.
Laat een paar minuten zachtjes meebakken.
Doe er dan de tomatenblokjes en de tomatenpuree bij
en ook de currypasta en de geraspte verse gember.
Goed vermengen met elkaar.

Voeg er ongeveer 150 ml. water aan toe, breng aan de
kook en zet het vuur laag.
Doe het deksel op depan en laat 30 minuten zachtjes
koken.

Kijk af en toe of al het vocht niet is verdampt; voeg anders
nog een klein beetje water toe.
Als er echter teveel vocht overblijft als de kooktijd voorbij is
laat de saus dan een paar minuten inkoken tot de gewenste
dikte.
Voeg tot slot de room toe; meng goed en laat nog 10 minuten
zachtjes meekoken.

Dien de curry op met lekkere geurige basmatirijst.





Geplaatst op 02 november 2014 15:56 en 6920 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.