Ook wel eens lekker, zo'n heerlijke kruidige curry.....
Dit heb je nodig:
500 gram lamsschouder, in stukken gesneden;
2 rode uien;
100 gram tomatenblokjes (uit blik);
1 eetlepel tomatenpuree;
1 koffielepel currypasta;
1 kaneelstokje;
een stukje van 2 cm. verse gemberwortel, geraspt;
4 kardemompeulen;
3 kruidnagelen;
2 eetlepels zonnenbloemolie;
3 eetlepels room;
basmatirijst.
Zo maak je het:
Verhit de zonnenbloemolie in een braadpan.
Zet laag en voeg er het kaneelstokje, de kardamom-
peulen en de kruidnagelen aan toe.
"Frituur" deze specerijen een paar seconden in de
hete olie; er moet een lekkere specerijenaroma vanaf
komen).
Voeg er dan de gehakte uien aan toe en laat al om-
scheppend meebakken.
Voeg er dan de stukken lamsvlees aan toe en vermeng
die met de gefruite uien en specerijen in de pan.
Laat een paar minuten zachtjes meebakken.
Doe er dan de tomatenblokjes en de tomatenpuree bij
en ook de currypasta en de geraspte verse gember.
Goed vermengen met elkaar.
Voeg er ongeveer 150 ml. water aan toe, breng aan de
kook en zet het vuur laag.
Doe het deksel op depan en laat 30 minuten zachtjes
koken.
Kijk af en toe of al het vocht niet is verdampt; voeg anders
nog een klein beetje water toe.
Als er echter teveel vocht overblijft als de kooktijd voorbij is
laat de saus dan een paar minuten inkoken tot de gewenste
dikte.
Voeg tot slot de room toe; meng goed en laat nog 10 minuten
zachtjes meekoken.
Dien de curry op met lekkere geurige basmatirijst.