Lekker koekje voor bij de thee.....heel gemakkelijk te maken.....
Dit heb je nodig:
125 gram bloem;
60 gram suiker;
1 eigeel;
1 dopje oranjebloesemwater;
50 gram boter;
mespuntje zout.
Zo maak je het:
Vermeng de bloem en de suiker in een kom.
Voeg er de koude,in stukjes gesneden boter
aan toe en het zout.
Maak met je vingers kruimels van dit mengsel
en voeg er het eigeel aan toe.
Giet er het dopje oranjebloesemwater bij en
bewerk alles tot je een samenhangend deeg krijgt.
Is het deeg te nat voeg er dan nog een beetje bloem
aan toe.
Is het deeg te droog voeg er dan een klein beetje
water aan toe.
Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot ongeveer
3 mm. dikte en leg dat 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Steek met een uitsteekvormpje naar keuze
koekjes uit het uitgerolde en gekoelde deeg, leg
op een met bakpapier of siliconenmat bedekte
bakplaat en bak ze ongeveer 6 minuten in de
voorverwarmde oven.
Laat afkoelen op een rooster.