Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jjacqueline om 02:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door RobvanYoutek69 om 02:27
_
RobvanYoutek69 Online

Door janny739 om 02:26
_
Janny739 Online

Door barth. om 01:41
_
Barth. Online

Door RobvanYoutek69 om 01:38
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door RobvanYoutek69 om 01:24
_
RobvanYoutek69 Online

Door CreaTineke om 01:20
_
Nieuwe Hoofdfoto geplaatst

Door CreaTineke om 01:20
_
CreaTineke Online





_

Andere artikelen



COUSCOUS MET VLEES EN GROENTEN




Dit heb je nodig:

1 kilo grove couscous
1/2 of 1 kilo lamsvlees (rund kan ook)
1 grote ui (in tweeen gesneden)
2 tomaten (in tweeen gesneden)
1 klein bosje verse koriander/half bosje selderij;
1 klein bosje platte peterselie (maak hier samen met de koriander en de selderij met een draadje garen een builtje van)
1 pond wortelen (geschrapt en in grove stukken)
1 pond knolletjes (schoongemaakt en in grove stukken)
1/2 pond verse of diepvries tuinbonen
1 eetlepel zwarte peper of 2 verse rode pepers
1 dessertlepel gemalen komijn
1 dessertlepel kaneel
1 dessertlepel gemberpoeder
1 saffraanpoeder of koenjit
1 a 2 bouillonblokjes
zout naar smaak
olijfolie en 50 gram roomboter (of nog beter geklaarde boter, smen)

Zo maak je het:


Begiet de couscous met lauwwarm water en bestrooi met wat zout. Meng door elkaar, laat even staan, maak de korrels los met je vingers en doe in de keskes (bovenste deel van de stoompan).

Doe olijfolie in het onderste deel van de couscouspan en verhit die.
Doe er het vlees in en bak aan tot het vlees bruin is. Voeg dan toe: de uien en de tomaten. Bak zachtjes mee. Voeg toe: alle specerijen. Giet er vervolgens zoveel heet water overheen tot de pan voor de helft gevuld is.
Voeg dan toe : alle groenten (behalve de tuinbonen) het zout en de bouillonblokjes en het koriander/peterselie builtje. Breng alles aan de kook. Zet het bovenste deel van de stoompan met de gewelde couscous erbovenop en laat het 15 minuten stomen. Haal vervolgens de couscous eruit, besprenkel met wat olie en nog meer lauw water en werk alles goed los. Weer op de pan zetten en nog eens 20 minuten laten stomen.
Weer eruit halen en de vorige handeling herhalen maar nu de couscous niet terugzetten op de pan met vlees en groenten. Laat dat zachtjes koken tot het vlees bijna gaar en zeer zacht is en voeg er nog de tuinbonen aan toe. Als dat gaar is, dan de couscous weer boven op de pan zetten en die is klaar als de stoom erdoor komt.
Couscous op een schaal storten en er de boter of smen doorheen werken alsmede een paar lepels van het kookvocht.
Maak van de couscous een soort "vulkaan", doe wat lepels kookvocht en het vlees in het midden van die vulkaan, schik de verschillende groenten erom en overheen en besprenkel de couscous rondom nog met wat saus. Serveer kokend heet met voor ieder een lepel. Geef er ook een schaaltje kooksaus bij voor wie de couscous te droog vind. Op aparte borden kan natuurlijk ook maar dit is hoe het in Marokko hoort.

Het is best wel een ingewikkeld recept. Je kunt er natuurlijk ook andere groenten voor gebruiken. Dit is zoals ik de couscous gisteren heb gemaakt. Lekker is ook pompoen en courgette of stukken witte kool, kan allemaal. Je moet er natuurlijk ook wel een couscouspan voor hebben, maar die kan je altijd kopen bij de Marokkaanse winkel en die zijn echt niet zo duur.

AMBER




Geplaatst op 01 april 2007 19:12 en 4262 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.