Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door dri om 20:15
_
Dri Online

Door fiederelsje om 20:15
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door LadyLely om 20:14
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door fiederelsje om 20:13
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door grejo om 20:13
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door wilkie om 20:13
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door LadyLely om 20:12
_
LadyLely Online

Door fiederelsje om 20:10
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Marokkaanse tuinbonenpuree met komijn en olijfolie


Marokkaanse tuinbonenpuree met komijn en olijfolie

Dit is een Marokkaans wintergerecht; het is een
fluweelzachte puree/dikke soep van gedroogde tuinbonen gekruid met o.a. komijn en op smaak gemaakt met wat olijfolie.
De Marokkaanse naam is BISSARA en dit kan op meerdere manieren worden gemaakt; ook met b.v. erwten.

Dit heb je nodig:

300 gram gedroogde tuinbonen (Mar/Turkse winkel);
1 teen knoflook;
1 flinke theelepel komijnpoeder;
1 flinke theelepel paprikapoeder;
4 eetlepels olijfolie;
zout en peper naar smaak;
water.

Zo maak je het:

Doe de gedroogde tuinbonen in een snelkookpan samen met de fijngehakte knoflook.
Bedek met water en voeg er zout naar smaak aan toe.
Laat ongeveer 20 minuten koken vanaf dat de stoom ontsnapt aan het ventiel van de snelkookpan.
Heb je geen snelkookpan, gebruik dan een gewone
kookpan; de kooktijd is dan natuurlijk wel langer.
Doe de tuinbonen als ze gaar zijn in een foodprocessor of in een blender (samen met het vocht) en laat draaien tot je een dikke soep krijgt.
Doe alles weer in de pan en schep er het komijn- en paprikapoeder,peper naar smaak en de olijfolie doorheen.
Laat de bissara nog ongeveer 12 minuten zachtjes pruttelen.
Controleer of er genoeg zout en peper in zit.

Dien heet op met een snufje komijn en paprika bovenop en een paar druppels olijfolie.





Geplaatst op 02 maart 2015 17:12 en 5479 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.