Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Elise2 om 20:40
_
Elise2 Online

Door SiebevanderBij om 20:39
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door elvira om 20:38
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 20:36
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 20:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door CreaTineke om 20:35
_
CreaTineke Online

Door hehety om 20:34
_
Hehety Online

Door moontje om 20:33
_
Moontje Online





_

Andere artikelen



B'STELLA. (MAROKKAANSE KIPPASTEI)


Kippastella


Dit heb je nodig:

1 kilo kippenbouten, in stukken gesneden
3 uien, gesnipperd
8 takjes platte peterselie, fijngehakt
8 takjes verse koriander,fijngehakt
1/2 pakje saffraan
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
zout en zwarte peper naar smaak
3 eetlepels zonnebloemolie
1 a 2 eetlepels suiker
150 gram grofgemalen, geroosterde amandelen
1-2 pakken filodeeg
200 gram boter, gesmolten
4 eieren, geklutst

Zo maak je het:

Bak de kippenbouten (in stukken gesneden) aan in de olie samen met de saffraan, zout, peper, uien, peterselie, koriander, gemberpoeder, nootmuskaat en kaneel in een pan.
Giet er vervolgens water bij tot alles onderstaat en kook de kip in ca. 1 uur gaar.

Schep de kip uit de pan in een schaal en laat afkoelen. Voeg suiker aan de overgebleven bouillon toe en roer de geklutste eieren onder voortdurend roeren geleidelijk aan door de bouillon. 5 Minuten zachtjes door laten koken totdat de saus ingedikt is.
Laat het mengsel geheel afkoelen.

Haal het kippevlees van de botten en snijdt het in heel kleine blokjes.

Oven op 190 graden voorverwarmen.

Rond laag bakblik met doorsnede van 30 cm. invetten met boter. Vel filodeeg met gesmolten boter bestrijken en in het bakblik leggen. Een tweede vel ook met boter bestrijken en er op leggen. De deegvellen zodanig rangschikken dat een deel over de rand van het bakblik hangt.
Herhalen met nog eens 6 vellen.

Hierover heen de amandelen strooien en het eimengsel en de blokjes kip erover verdelen. De overhangende vellen naar binnen vouwen. Hier overheen opnieuw 4 met boter ingesmeerde vellen filodeeg leggen, die over de rand hangen.
Het geheel optillen en de overhangende randen naar beneden eronder stoppen, ongeveer zoals je een deken onder een matras toestopt.
Bestrijk de B'stella met boter en bak ze goudbruin en knapperig in ongeveer 30 minuten.

Serveren:
Bestrooi de B'stella in een mooi patroon met poedersuiker en kaneel.
Warm serveren




Geplaatst op 01 april 2007 19:14 en 13807 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  05 apr 2011 21:12
bessaha o raha

Gast  15 jan 2012 16:25
Ik ga het zeker proberen!!! Thanx voor het recept!!!!
_





_
Gast  09 apr 2012 12:06
ik ben de beste kok en het was heel lekker en ook nog eens mooi van vorm