Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door thephihe om 17:22
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door thephihe om 17:22
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door S.postma om 17:22
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door thephihe om 17:21
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door luciaT om 17:20
_
LuciaT Online

Door Briesje om 17:20
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door thephihe om 17:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door S.postma om 17:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kleine harcha-pizza's



Die heerlijke kleine Marokkaanse griesmeelbroodjes die je in de koekenpan bakt,maar nu in de vorm van mini-pizza's.......


Dit heb je nodig:

Voor de harcha-broodjes:
350 gram fijn griesmeel (smida);
20 cl. olijfolie extra vierge;
1/2 koffielepel zout;
1/2 koffielepel bakpoeder;
lauw water.

Voor de garnering:
100 gram tomatensaus (passata);
85 gram in plakjes gesneden zwarte olijven;
50 gram geraspte Emmenthalerkaas (of andere naar smaak).

Zo maak je het:

Vermeng in een kom het griesmeel met het zout en het bakpoeder.
Voeg er de olijfolie aan toe en vermeng alles met je vingers tot een korrelig mengsel.
Voeg er beetje bij beetje zoveel lauw water aan toe totdat je een zacht en niet plakkerig deeg krijgt.
Vorm er een bal van zonder het verder al te veel te bewerken.
Laat het deeg 5 minuten rusten.
Bestrooi een werkvlak met wat griesmeel en rol het deeg uit
tot een plak van 1 cm. dik.
Steek er rondjes uit met behulp van een uitsteekvormpje of
een glas.

Verhit een anti-aanbakkoekenpan en strooi er wat griesmeel in en leg er zóveel deegrondjes in als er in de pan passen.
Laat de harcha zachtjes bakken en draai ze, als ze onderop bruin zijn om (eerst de ongebakken zijde met nog wat griesmeel bestrooien).

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg daar de gebakken harcha op.
Verdeel de tomatensaus over de bovenkant van de harchabroodjes.
Strooi er wat van de geraspte kaas overheen en garneer met de plakjes zwarte olijf.
Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kunt ze warm of lauw eten.




Geplaatst op 01 juli 2015 13:38 en 4594 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.