Krokante goudbruine en smakelijke pasteitjes met een heerlijke champignonvulling.
Dit heb je nodig:
1 pakje diepvries bladerdeegplakjes;
2 grote fijngehakte uien;
500 gram champignons (witte of kastanje);
20 cl. room;
1 eetlepel bloem;
1 eetlepel olijfolie;
20 gram roomboter;
zout en peper naar smaak;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie of bieslook;
losgeklopt ei.
Zo maak je het;
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Verhit de olijfolie samen met de boter in een koekenpan en
fruit daarin de fijngehakte uien tot ze doorzichtig zijn.
Voeg er de in dunne plakjes gesneden champignons aan
toe en schep alles door elkaar.
Laat op laag vuur 5 minuten zachtjes meebakken.
Schep er de bloem doorheen en roer enkele minuten door.
Voeg dan de room en zout en peper naar smaak toe.
Laat een paar minuten doorpruttelen en haal van het gas af.
Schep er de fijngehakte platte peterselie of bieslook doorheen.
Laat geheel afkoelen.
Verwarm de oven op 200 graden.
Schep in het midden van elk bladerdeegplakje 1-2
lepels van de champignonvulling.
Plak de vier punten van het bladerdeeg boven de vulling
aan elkaar met een beetje losgeklopt ei.
Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bestrijk de pasteitjes met wat losgeklopt ei en bak ze
20-30 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze
mooi goudbruin zijn.
Serveer bijvoorbeeld met een salade.