Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Ofsen om 03:07
_
Ofsen Online

Door elvira om 03:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 03:02
_
Elvira Online

Door Justme63 om 02:35
_
Nieuw op 50plusser.nl

Door marimalocated om 02:30
_
Nieuw op 50plusser.nl

Door Christine om 02:10
_
Christine Online

Door marimalocated73 om 02:04
_
Nieuw op 50plusser.nl

Door IneMaartje om 01:50
_
Nieuwe Club reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Eenvoudige Franse briochebroodjes


Eenvoudige Franse briochebroodjes

Je kent ze vast wel; die welbekende luchtige zoete Franse brioches,mmmmmmm


Dit heb je nodig:

100 gram volle melk;
1 ei;
40 gram suiker;
50 gram zachte roomboter;
1 koffielepel zout;
1 koffielepel vanille;
1 koffielepel gistkorrels;
ongeveer 275-300 gram bloem;
1 eigeel;
2 eetlepels poedersuiker.

Zo maak je het:

Vermeng in een kom de lauwwarme vollemelk met de nog warme gesmolten roomboter.
Voeg er de gistkorrels aan toe en vermeng die goed.
Laat 5 minuten staan.

Voeg er dan het ei, de suiker, de vanille en het zout aan toe en vermeng goed met elkaar.
Voeg er dan beetje bij beetje de bloem aan toe.
Kneed het deeg 5 minuten met de hand of met de keukenmachine totdat je een licht plakkerig deeg krijgt.

Bedek met een schone doek en laat in omvang verdubbelen op een warme plek.
Kneed de lucht uit het deeg en laat nog een keer verdubbelen in omvang.

Verwarm de oven op 180 graden.

Verdeel het deeg in 11 even grote bolletjes.
Leg die in een ingevette ronde bakvorm van 28 cm. doorsnee.
Zorg dat er genoeg ruimte tussen de bolletjes zit.
Laat nogmaals verdubbelen in omvang (zie foto 1).
Besmeer de bovenzijde van de bolletjes met losgeklopt eigeel.

Zet het bakblik in de voorverwarmde oven en laat 20-25
minuten bakken.

Haal dan uit de oven en laat afkoelen.
Bestrooi de brioches met poedersuiker.



Briochebroodjes maken



Geplaatst op 08 juli 2015 11:39 en 5726 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.