Lekker......wat kan ik er meer over zeggen? Gewoon een keertje maken dus.......
Dit heb je nodig:
Voor het deeg:
250 gram bloem;
80 gram boter;
1/2 koffielepel zout;
1 ei;
10 eetlepels lauwwarm water;
1 eetlepel suiker;
1 koffielepel gistkorrels.
Voor de vulling:
200 gram kipfilet;
1 middelgrote geraspte wortel;
2 grote fijngehakte uien;
zout,peper, komijnpoeder, kurkuma naar smaak;
2 puntjes "la Vache qui rit" smeerkaas;
50 gram geraspte kaas;
2 eetlepels zonnenbloemolie;
1 fijngehakte teen knoflook;
1/2 glas water.
Voor de afwerking:
1eigeel+1 eetlepel melk;
2 eetlepels komijnzaadjes.
Zo maak je het:
Maak eerst het deeg:
vermeng in een kommetje het lauwwarme
water met 1 eetlepel bloem, de gistkorrels en
de suiker.
Dek af en laat 10 minuten rusten.
Vermeng in een grote kom of op een werkvlak
de bloem met de boter en maak er met je vingers
kruimels van.
Voeg er dan het zout en het ei aan toe en vermeng
alles goed met je handen of in een keukenmachine.
Kneed gedurende 10 minuten het deeg flink door.
Voeg er dan het gistpapje aan toe en kneed dat nog
5 minuten goed door.
Bedek het deeg met een schone doek en laat goed
rijzen op een warme plek.
Maak de vulling:
Verhit de olie in een koekenpan en fruit daarin de uien
in 5 minuten.
Voeg er de in kleine stukjes gesneden kipfilet, alle
specerijen, peper en zout naar smaak en de fijngehakte
knoflook aan toe en laat alles 5 minuten meebakken.
Voeg er een half glas water en de geraspte wortel
aan toe en schep alles goed door elkaar.
Doe een deksel op de pan en laat zachtjes koken
totdat je ziet dat alle vocht verdampt is; wel af en
toe roeren.
Haal van het gas af en laat afkoelen.
Doe alles in een kom en meng er met een vork
de 2 kaaspuntjes en de geraspte kaas doorheen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak
tot een plak van 2 mm.dikte.
Steek er rondjes uit met een uitsteekvormpje of met
een glas.
Leg in het midden van elk rondje wat van de kipvulling.
Klap de rondjes dicht tot een halve maan.(bevochtig
de randjes met wat melk en druk de randjes dicht met
een vork).
Leg de pasteitjes op een met bakpapier belegde
bakplaat, bestrijk de bovenzijde met losgeklopt ei vermengd
met 1 eetlepel melk en bestrooi elk pasteitje met een
paar komijnzaadjes.
Plaats de bakplaat in de voorverwarmde
oven en laat 15-20 bakken.