Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Geertje935 om 05:21
_
Geertje935 Online

Door 25ma194646 om 05:09
_
25ma194646 is vandaag Jarig

Door toni om 05:09
_
Toni is vandaag Jarig

Door ceesmaas om 05:09
_
Ceesmaas is vandaag Jarig

Door booter41 om 05:09
_
Booter41 is vandaag Jarig

Door Rolando194747 om 05:09
_
Rolando194747 is vandaag Jarig

Door Oudevandage om 05:09
_
Oudevandage is vandaag Jarig

Door Dorien47 om 05:08
_
Dorien47 is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Snelle kiptajine met wortelen en uien


Kiptajine met wortelen en uien

Dit gerecht maak je snel klaar omdat het wordt bereid in een snelkookpan. Heb je die nou niet dan kan je het natuurlijk ook gewoon koken in een kook/braadpan.


Dit heb je nodig:

4 kippenpoten;
3 grote uien;
2 kilo wortelen;
1 theelepeltje saffraanpoeder (kleurstof);
2 theelepel gemberpoeder;
1 theelepel zwarte peper;
2 eetlepels olijfolie;
1/2 ingelegde citroen;
1 bosje fijngesneden koriander;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Doe de kippenpoten in de snelkookpan.
Schrap de wortelen en snijd ze in staafjes.
Schil de uien en hak ze grof.

Voeg de groenten toe aan de kippenpoten in de pan.
Giet er de olijfolie overheen en voeg alle specerijen en het zout toe.
Fruit alles al omscheppend aan zodat de kippenpoten mooi bruin worden.
Bedek met zoveel water zodat alles nét onder staat.
Doe de deksel op de snelkookpan en breng snel aan de kook.
Doe het gas laag als het ventiel van de snelkookpan begint te fluiten.
Haal het deksel dan weer van de pan en voeg de
wortelen toe.
Sluit de pan en laat opnieuw (ongeveer 15 minuten) koken.
Zet het gas dan laag, haal het deksel van de pan en voeg de in fijne reepjes gesneden ingelegde citroen en de fijngehakte koriander toe.
Sluit de pan en breng aan de kook; laat het nog 5
minuten doorkoken.
Haal uiteindelijk het deksel weer van de pan en
controleer of de saus/bouillon goed is ingekookt
en of er genoeg peper en zout in zit.

Schep de kippenpoten op een mooie schaal met
daaroverheen de worteltjes, de uien en de saus.
Opdienen met lekker Marokkaans/Turks brood.




Geplaatst op 04 april 2016 14:54 en 7207 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.