Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Labje om 17:27
_
Labje Online

Door corn1948 om 17:23
_
Corn1948 Online

Door christoffel om 17:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tteun om 17:22
_
Tteun Online

Door A. van Sprang om 17:19
_
A. van Sprang Online

Door Klusser1 om 17:19
_
Klusser1 Online

Door wilkie om 17:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ramapi om 17:17
_
Ramapi Online





_

Andere artikelen



Marokkaanse mintthee


Marokkaanse mintthee

Dit is een recept voor de originele Marokkaanse mintthee; thee die hoort bij de beroemde gastvrijheid van de Marokkanen en die je overal en altijd zal worden aangeboden. Maak het nu ook zélf....

Dit heb je nodig:

Een Marokkaanse theepot (Berrad) of een aluminium theepot die je op het gas kunt zetten;
een flinke eetlepel groene thee (Gunpowder);
bosje verse munt (Nanaa, te verkrijgen bij een Marokkaanse winkel of op de markt);
5 eetlepels suiker;
kokend water.

Zo maak je het:

Spoel de theepot om met een scheut kokend water.
Doe er 1 volle eetlepel groene thee in.
Giet daar een scheut kokend water op, laat rondwalsen in de pot en giet het water weer af.
Was de verse munt en prop het bosje munt in de theepot.
Schep er vijf eetlepels suiker bij.
Giet de theepot vol met kokend water.
Zet de pot op het gas en laat de thee langzaam op laag gas trekken.
Haal, als de thee omhoog komt, de pot van het gas.
Roer de thee goed om en laat even staan.
Schenk de thee drie keer in een Marokkaans theeglas en schenk die weer terug in de pot.
Schenk een klein beetje thee in een Marokkaans theeglas.
Proef of de thee sterk en zoet genoeg is.
Schenk zoveel glazen vol als er gasten zijn en serveer de thee met lekkere Marokkaanse koekjes er bij.





Geplaatst op 04 november 2007 19:52 en 5910 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Pieneke  
20 dec 2009 16:16
ja, zo doet mijn dochter het ook, alleen niet drie keer in het glaasje, volgens mij, moet ik eens vragen. gr.leef en laat leven pieneke

Amber  
20 dec 2009 16:33
Nou ja, het zijn gewoon een paar richtlijnen en de wijze zoals ik het doe, maar een andere manier is ook helemaal prima hoor....
groetjes,
AMBER
_





_
Gast  07 sep 2012 21:45
zo verschrikkelik vies....bahh!

Amida  
07 sep 2012 22:10
Amber, wordt de gunpowder-thee niet erg bitter als je er heet water op giet en dan weer laat opkomen? Als ik groene thee zet (en dat is dagelijks) dan inderdaad de theepot voor verwarmen met heet water; dan heet (net v/d kook af) water in de pot en dan pas de groene thee. Groene thee en verse mint lijkt me een zálige kombinatie. Als ik muntthee drink doe ik er altijd 'n beetje honing in. Normaal doe ik nooit suiker in m'n thee of koffie maar allen bij thee van verse munt.

groet Hans
_





_
Amber  
23 apr 2013 14:03
Een heel erg laatantwoord van mij, Hans....sorry daarvoor.
Ik was vandaag dit recept een beetje aan het aanpassen en las jouw reactie en jouw vraag:
Nee, de thee wordt niet bitter als je 'm op het gas aan de kook brengt totdat-ie omhoog komt.
Zoals je kon lezen moet je ook eerst een scheut kokend water op de thee gieten, rond laten walsen en dan weer afgieten.
Ik krijg zelf altijd talloze complimenten over mijn thee wanneer ik gasten heb dus het valt goed in de smaak.
Ik heb het theezetten op deze manier geleerd van mijn (ex-)schoonmoeder in Marokko en die kon het weten

groetjes,
AMBER


LindaKay.1  
20 sep 2013 20:20
Nu kom ik plots wel hier terecht lijkt me best lekker alleen iets minder suiker
_





_
Amber  
20 sep 2013 20:26
Ik gebruik zelf helemaal geen suiker of zoetjes in deze thee of welke thee dan ook.
Marokkanen zijn enorme zoetekauwen en traditioneel is het de bedoeling om er heel veel suiker in te doen,maar dat moet iedereen naar eigen keuze al dan niet doen.
Ik doe soms ook wel eens een flinke handvol verse mint in een groot glas en schenk daar kokend water op. Even laten staan, al dan niet suiker toevoegen en lekker opdrinken.
Is ook heel goed voor je spijsvertering.....