Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Prlwytzkofsky om 01:51
_
Prlwytzkofsky Online

Door elvira om 01:49
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jjacqueline om 01:48
_
Jjacqueline Online

Door elvira om 01:46
_
Elvira Online

Door nienke57 om 01:17
_
Nienke57 Online

Door Evita_60 om 01:16
_
Evita_60 Online

Door fiederelsje om 01:15
_
Fiederelsje Online

Door Cassandra1 om 01:01
_
Cassandra1 Online





_

Andere artikelen



Tajine tonijnmoten met groene kool



Dit heb je nodig:

6 mooie moten verse tonijn;
1 groene kool;
3 uien;
1 bosje verse koriander, fijngehakt;
1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt;
3 teentjes knoflook;
1 mespunt saffraanpoeder;
1 dessertlepel komijnpoeder;
1 dessertlepel paprikapoeder;
5 eetlepels olijfolie;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Blancheer de in vier stukken gesneden groene kool gedurende 4-5 minuten in een pan kokend water.
Laat de kool goed uitlekken en snijd de stukken in fijne repen.
Pel de ui en de knoflookteentjes en snijd alles in fijne plakjes.
Was de koriander en de peterselie.
Spoel de moten tonijn onder stromend water.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de ui en de knoflook.
Voeg er de repen groene kool aan toe en schep alles door elkaar.
Voeg er 15 cl. water aan toe, de saffraan en het paprika- en komijnpoeder.
Doe er peper en zout naar smaak bij en schep alles goed om.
Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes stoven. Voeg evt. nog wat water toe.
Leg de moten tonijn op het koolmengsel, bestrooi het geheel met de gehakte koriander en peterselie, doe het deksel op de pan en laat alles nog heel zachtjes 10 minuten stoven.
Schep de tonijn op een mooie schaal, bedek met het koolmengsel en dien zeer heet op met daarbij grote stukken Marokkaans brood.











Geplaatst op 09 november 2007 21:58 en 2487 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.