Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Briesje om 22:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Lifeisaminestrone om 22:02
_
Lifeisaminestrone Online

Door Briesje om 22:02
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door toentje om 22:02
_
Nieuwe Fotobewerking van de dag geplaatst

Door Pasja42 om 22:01
_
Pasja42 Online

Door Briesje om 22:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Anna J om 22:01
_
Anna J Online

Door toentje om 22:00
_
Toentje Online





_

Andere artikelen



Tajine van kalfsvlees met pruimen en rozijnen



Dit heb je nodig:

500 gram kalfsvlees;
1 ui;
1 teen knoflook;
1/2 bosje verse koriander;
3 eetlepels olijfolie;
1/2 dessertlepel zwarte peper;
1/2 dessertlepel zout;
1/2 dessertlepel gemberpoeder;
2 x 1/2 dessertlepel kaneelpoeder;
1/2 dessertlepel paprikapoeder;
1/2 dessertlepel "Ras el hanout" (Marokkaanse kruidenmengsel, te koop in de Marokkaanse winkels);
1 kaneelstokje;
enkele draadjes saffraan of een mespunt saffraanpoeder;
1 eetlepel suiker;
150 gram gedroogde pruimen zonder pit;
1 handvol blanke rozijnen.

Zo maak je het:

Pel en snijd de ui in plakjes. Pers de knoflook. Snijd het vlees in niet al te kleine stukken.
Verhit de olijfolie in een pan (of in een tajine).
Bak het kalfsvlees rondom bruin.
Voeg er de ui, de knoflook, de fijngehakte koriander en de specerijen aan toe en schep alles goed door elkaar.
Bedek met zoveel water zodat alles net onder staat, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat alles zachtjes gedurende 1 uur koken totdat het vlees gaar is.
Breng ondertussen wat water aan de kook, doe dat in een kom tezamen met 1/2 dessertlepel kaneel en voeg er de blanke rozijnen aan toe. Laat die een tijdje wellen in het hete water.
Breng in een pannetje wat water aan de kook en doe daar het kaneelstokje en de suiker bij.
Doe de gedroogde pruimen in het kokende water en laat die gedurende 5 minuten zachtjes koken. Neem dan van het vuur af en laat staan.
Als het kalfsvlees bijna gaar is, laat dan de pruimen en de gewelde rozijnen goed uitlekken en voeg die bij het kalfsvlees in de pan (of in de tajine).
Schep het geheel goed om zodat alle smaken zich vermengen met elkaar, doe het deksel op de pan (of de tajine), doe het gas uit en laat alles nog 10 minuten rusten alvorens het gerecht op te dienen met grote stukken Marokkaans brood erbij.























Geplaatst op 19 november 2007 22:35 en 4414 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.