Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fraagis om 21:41
_
Fraagis Online

Door bellahelena om 21:41
_
Prikbordbericht aangepast

Door jannie1944 om 21:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door bellahelena om 21:40
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door jannie1944 om 21:38
_
Jannie1944 Online

Door Benneke om 21:38
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tteun om 21:37
_
Tteun Online

Door hehety om 21:36
_
Hehety Online





_

Andere artikelen



Briouats met kipfilet en mihoen



Dit heb je nodig:

1 pak diepvries-loempiavellen;
1 eigeel;
olie om te bakken.
1 grote dubbele kipfilet;
2 in schijfjes gesneden uien;
1 bosje fijngehakte platte peterselie;
50 gram mihoen;
roomboter;
zout, zwarte peper, saffraan, gemberpoeder, kaneel naar smaak.

Zo maak je het:

Laat de mihoen 4 minuten wellen in kokend water, laat uitlekken en snijd de mihoen klein.
Fruit de gesneden uien in een klontje roomboter en voeg daar de saffraan, een mespunt kaneelpoeder, gemberpoeder en gehakte peterselie aan toe. Roer alles door elkaar.
Voeg er zout en zwarte peper naar smaak aan toe.
Bedek met wat water en breng aan de kook.
Laat zachtjes koken totdat bijna al het vocht is verdampt.
Doe ondertussen de kipfilet in een pan. Voeg er een eetlepel boter, kaneel, gemberpoeder, saffraan en zwarte peper en zout naar smaak aan toe en bedek het geheel met water.
Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Haal de kipfilet uit het vocht, laat uitlekken en snijd in kleine stukjes.
Vermeng vervolgens de stukjes kip met het gekookte uimengsel en de gesneden mihoen.
Schep een lepel van het kipmengsel op de loempiavellen en vouw of rol er driehoekige of anders rolvormige briouats van.
Verhit de olie en bak de briouats goudbruin.






















Geplaatst op 26 november 2007 11:38 en 11072 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Hamertjetik.1  
05 apr 2008 18:10
amber, wat doe ik met het eigeel in dit recept?
groetjes Tonny

Amber  
05 apr 2008 19:30
@Tonny;

Oeps....foutje van mij. Het eigeel is eigenlijk bedoeld voor wanneer je deze briouats wilt bakken in de oven.
Gebruik in dat geval filodeegvellem i.p.v. loempiadeeg en bestrijk voor het bakken in de oven de briouats met het losgeklopte eigeel.

groetjes,
Amber
_





_
Hamertjetik.1  
05 apr 2008 19:39
Maakt niet uit hoor.... trouwens ik dacht altijd dat filodeeg hetzelfde was als loempia deeg, kennelijk niet, 'k heb altijd zo'n ruzie met filodeeg, beetje moeilijk te bewerken. groetjes Tonny

Amber  
05 apr 2008 19:54
Hahaha, ik begrijp wat je bedoelt.......ik ben ook niet zo'n fan van filodeeg (het scheurt zo snel he?) maar voor sommige recepten kan het niet anders.
Dat is ook de reden waarom ik voor dit recept gekozen heb voor de loempiadeeg-versie.
Briouats, met welke vulling dan ook, ook zoete, kan je het best met dit deeg maken, vind ik.
gr.
Amber
_





_
Hamertjetik.1  
09 apr 2008 18:32
Het is gelukt, hoi,hoi en ze zijn heerlijk. 'k heb de rolletjes gemaakt en ik kan vanavond weer beginnen want je moet het hele pak deeg ontdooien, niet wetend dat daar zoveel velletjes in zaten, teveel voor de hoeveelheid van dit recept, beginners foutje....oeps!!! Voortaan zal ik zorgen dat ik genoeg ingredienten in huis heb om meer en verschillende rolletjes te maken. Groetjes Tonny

Amber  
09 apr 2008 19:03
Fijn dat je goed gelukt zijn Tonny......maar ik vries het restant van de loempiavellen soms ook gewoon weer in hoor......
Op het pak staat toch hoeveel er in zitten?

groetjes,
Amber
_





_
Hamertjetik.1  
09 apr 2008 19:53
Ja, ik weet het..... dom blondje he, ik ben nu al weer bezig, volgende keer zal ik ze weer invriezen ik wist niet dat dat kon. 't is beter dan dat filodeeg.
groetjes tonny

Gast  24 dec 2013 17:19
Hoe lang moeten ze in de oven?
_





_
Amber  
25 dec 2013 16:51
In het recept staat dat je ze moet frituren....