Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door SiebevanderBij om 19:56
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door sammie49 om 19:54
_
Sammie49 Online

Door SiebevanderBij om 19:54
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:53
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Adamm om 19:51
_
Adamm Online

Door Rosalina42 om 19:51
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tosca46 om 19:50
_
Tosca46 Online





_

Andere artikelen



Gefrituurde Chermoulawijting




Krokant gebakken gevulde vis

Ingrediënten:
Voor de Chermoula (=marinade):
* 2 teentjes knoflook(geperst)
* 1 klein bosje koriander fijngehakt)
* 2 eetlepels olie
* 2 eetlepels scherpe paprikapoeder
* 1 theelepel komijnpoeder
* zout.

De vis:
* 1,5 kilo wijtingen
* 2 grote citroenen
* bloem
* olie om te bakken.

Zo maak je het:

De Chermoula:
Pers als eerste de knoflook.Vermeng het met de olie, koriander, het komijnpoeder,de scherpe paprikapoeder en een snufje zout. Doe er niet teveel olie bij. Het mengsel moet niet vloeibaar zijn. Dit is een marinade die je voor verschillende visgerechten kunt gebruiken. Je kan hem van tevoren maken en goed bewaren in de koelkast.Je kan er eventueel andere kruiden naar smaak aan toevoegen.

Maak de wijtingen schoon en was ze goed. Vul de wijtingen van binnen en bestrijk van buiten met de Charmoula marinade en laat de marinade tien minuten intrekken. Rol de wijting vervolgens door de bloem en verhit een flinke laag olie in een koekenpan.Bak de vis enkele minuten in de olie aan beide zijden tot ze goudbruin zijn. Laat ze vervolgens goed uitlekken op keukenpapier.

Serveertips:
Leg de vis op een mooie schaal, leg er schijfjes citroen overheen en dien op met salades en Marokkaans brood.




Geplaatst op 13 april 2007 12:22 en 2244 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.