Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door tosca46 om 19:50
_
Tosca46 Online

Door hehety om 19:49
_
Hehety Online

Door SiebevanderBij om 19:48
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door AngelB om 19:47
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Karekiet om 19:44
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Peter Werkhoven om 19:43
_
Peter Werkhoven Online

Door LadyLely om 19:43
_
LadyLely Online

Door Karekiet om 19:41
_
Karekiet Online





_

Andere artikelen



Harira met kip




Deze Marokkaanse soep vormt een heerlijk en voedzaam avondmaal.

Dit heb je nodig:

1 kip;
250 gram kikkererwten ,ten minste 1 uur of een nacht geweekt in water;
1 flinke ui, in grove snippers;
300 gram tomaten, ontveld en fijngesneden;
peper;
½-3/4 theelepel gemberpoeder;
1 theelepel kaneelpoeder;
200 gram grote, groene linzen,gewassen;
zout;
100 gram vermicelli, met de hand verkruimeld;
flinke bos platte peterselie grof gehakt; flinke bos koriander, grof gehakt;
2 citroenen, in partjes, om te serveren.

Zo maak je het:

Doe de kip en de kikkererwten in een grote pan met 3 liter water. Breng dit aan de kook, schuim de bovenkant af, voeg dan de ui, tomaten en wat peper toe. Laat dit afgedekt 1 uur pruttelen of tot de kikkererwten gaar zijn.
Neem de kip er uit, verwijder vel en botten, snijd het vlees in stukken. Voeg gember, kaneelpoeder en linzen toe, laat dit 20 minuten koken of zo lang tot de linzen gaar zijn. Voeg dan zout toe. Doe de stukjes kip terug in de pan en voeg wat water toe. Doe dan de vermicelli er bij en laat dit nog enkele minuten koken tot de vermicelli nét gaar is. Voor het opdienen peterselie en koriander toevoegen. Opdienen met partjes citroen.
Serveertips: Traditionele manieren om de soep desgewenst te binden: · klop 3 eieren stevig met een klein beetje bouillon van de soep en schenk dit terug in de pan. Roer daarbij een paar seconden stevig zonder de soep te laten koken (anders schiften de eieren); · meng 4 eetlepels bloem met een paar eetlepels koud water tot een papje en roer dit door de soep; blijf 5 minuten stevig roeren.




Geplaatst op 13 april 2007 12:28 en 9474 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Vlinder49  
21 apr 2007 16:59
Wat een heerlijk recept, het water loopt me in de mond en ik ga het zeker een keer koken.

Eet smakelijk en een fijn weekend

groetjes van Gerry

RodeHemelwand...  
21 apr 2007 21:39
Wouw,
waarom geef je niet een kookboek uit! Dit is een en al heerlijkheid voor oog en tong! Je maakt er veel werk van. Leuk.

bedankt voor je commentaar bij mij.Fijn weekend nog.
_





_
Ivonne.1  
24 mei 2008 16:18
wat een heerlyke resepte iederekeer geniet ik er van . was tyd geleden in marokko lekker allemaal . fyn land groetjes en gezellig weekend


Gast  10 jul 2012 08:32
Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!! :grin:
_





_
Gast  21 jul 2012 14:30
leuk hoor :grin:

Gast  11 jul 2013 11:48
dat ziet hier een heerlijke soep uit zal zeker eens uitproberen !!
_