Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jjacqueline om 03:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:19
_
Jjacqueline Online

Door malpje om 01:39
_
Malpje Online

Door elvira om 01:34
_
Elvira Online

Door C.S. om 01:28
_
C.S. Online

Door jjacqueline om 01:27
_
Jjacqueline Online

Door annaseb om 01:15
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door annaseb om 01:04
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Maakouda



Dit heb je nodig:

1 kilo aardappelen;
1 bosje platte peterselie (fijngehakt);
1 mespunt saffraan;
1 dessertlepel gemalen komijn;
1/2 theelepel scherpe rode peper;
1/2 dessertlepel zwarte peper;
zout naar smaak;
olie om te bakken.

frituurdeegje:
125 gram bloem;
1 eetlepel bakkersgist;
1 eetlepel maizena;
1 groot glas lauw water;
zout, peper, saffraan.

Tomatensaus:
4 tomaten;
2 eetlepels tomatenpuree;
1 klein bosje fijngehakte verse koriander;
2 rode pepers;
zout.

Zo maak je het:

Maak eerst het frituurdeegje door in een kom de bloem, de maizena, de gist, peper, zout en saffraan met elkaar te vermengen.
Voeg daar beetje bij beetje het lauwe water aan toe en vermeng alles goed totdat er een dik frituurbeslag ontstaat.

Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar.
Verwijder de schil als de aardappelen gaar en afgekoeld zijn.
Doe ze in een foodprocessor of prak ze zeer fijn met een vork tot puree.
Doe de puree in een kom en voeg daar de fijngehakte platte peterselie, het komijnpoeder, de saffraan, de scherpe rode peper, de zwarte peper en zout naar smaak aan toe en vermeng alles goed.
Maak van het mengsel kleine balletjes en maak die met de palm van je hand iets plat.
Haal de Maakouda door het frituurbeslag en bak ze aan beide zijden goudbruin in de hete olie.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Was de tomaten, snijd ze in stukken en doe ze in een foodprocessor.
Haal de pitjes uit de rode pepers en voeg die toe aan de tomaten in de foodprocessor.
Maal alles goed fijn.
Doe het mengsel in een pan, voeg er de fijngehakte koriander, het zout, de tomatenpuree en een scheut water aan toe en breng aan de kook.
Laat de tomatensaus af en toe roerend op laag vuur koken totdat je een dikke saus overhoudt.

Serveer de Makouda heet met daarbij apart de tomatensaus.




Geplaatst op 15 december 2007 22:47 en 6252 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.