Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door vriend55 om 09:56
_
Vriend55 Online

Door elvira om 09:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Labje om 09:55
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ries1950 om 09:54
_
Ries1950 Online

Door moontje om 09:54
_
Moontje Online

Door inemaartje om 09:54
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 09:54
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Annelies1 om 09:53
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Sultanstajine



Dit heb je nodig:

1 kilo lamsbout in stukken;
1 grote ui;
een flinke scheut olijfolie;
8 middelgrote vastkokende aardappelen;
1 grote zoete aardappel;
3 wortelen;
2 zoete appelen;
2 stevige peren;
15 gedroogde pruimen;
15 gedroogde abrikozen;
een klein handje rozijnen;
2 eetlepels Ras el Hanout (Marokkaans kruidenmengsel, bij de Marokkaanse slager te koop);
1/2 dessertlepel kaneelpoeder;
verse gehakte platte peterselie;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Zet een tagine op het gas en verwarm die zachtjes voor (of neem een kookpan).
Pel de ui en snijd die in plakjes.
Snijd het vlees in kleine stukken (maar niet te klein).
Doe een scheut olijfolie in de tagine of in de pan en fruit daarin de ui zachtjes aan.
Voeg het vlees toe en braad al omscheppend aan alle kanten aan.
Voeg de specerijen,zout naar smaak, een beetje fijngehakte peterselie en de geschrapte en in dunne plakjes gesneden wortelen toe.
Giet over het geheel een glas water, roer alles voorzichtig om en laat sudderen terwijl je de andere groenten e.d. klaar maakt.

Schil de aardappelen, de zoete aardappel, de appelen en de peren en snijd alles in middelgrote stukken.

Voeg alles bij het vlees in de tagine (of in de kookpan),eerst de stukken aardappel, dan de stukken zoete aardappel, daarna de stukken appel en op het laatst de stukken peer.
Versier het geheel met de gedroogde pruimen, de abrikozen en de rozijnen.
Bestrooi opnieuw met wat specerijen, gehakte peterselie en kaneelpoeder.
Voeg evt. nog wat water toe als er te weinig vocht is.
Zet het deksel op de tagine (of op de kookpan) en laat het geheel
ongeveer 40 minuten stoven (af en toe controleren of er voldoende saus overblijft en of alles gaar is; het vlees moet smelten op de tong).
Dien deze tagine heet op met grote stukken Marokkaans brood en een lekkere frisse (paprika/tomaten-)salade.

























Geplaatst op 18 december 2007 22:48 en 3333 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.