Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door barth. om 00:54
_
Barth. Online

Door Bell55 om 00:45
_
Bell55 Online

Door elvira om 00:40
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 00:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Ruud_ om 00:36
_
Ruud_ Online

Door elvira om 00:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Keesvi om 00:33
_
Keesvi Online

Door elvira om 00:33
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



De rijke Marokkaanse keuken



Het land van melk en honing
De rijke Marokkaanse keuken

Aan het uiterlijk van de gerechten wordt in deze keuken veel aandacht besteed. Daardoor zien ze er feestelijk uit. En niet alleen op feestdagen. Rijk is de Marokkaanse keuken, doordat er een overvloed is aan aller- en velerlei ingrediënten. De Marokkanen zeggen niet voor niets dat ze leven in een land van melk en honing. En doen de boodschappen. De Marokkaansen koken. Invloeden van buiten spelen ook hier een rol via omringende Afrikaanse landen. Het Europese aandeel bestaat uit Portugal en Engeland (thee).

Gastvrij
Feesten is ook eten in Marokko. En gastvrijheid. Er wordt uitgebreid gekookt. De groenten zijn vers en van het seizoen. Op het feestbuffet vindt u veel, heel veel gerechten. De Marokkaanse keuken is niet voor niets heel uitgebreid. Dus die kan wel wat gasten aan.
Tajine
Op gewone dagen is de hoofdmaaltijd ook overvloedig en uitgebreid. Met een accent op vrijdag. Dat is de heilige dag, waarop traditioneel couscous wordt gegeten, hèt nationale gerecht met z'n vele variaties. Couscous is één van de bekendste, zo niet het bekendste Marokkaanse (en Turkse) gerecht. Tajine hoort daar ook bij. Het is een stoofgerecht van vis, vlees of kip met groenten. Het heet zo, omdat de aardewerken schaal, waarin het wordt bereid, ook zo wordt genoemd. Bijgerechten voor tajine zijn verschillende salades en Marokkaans brood (plat en rond).
De Marokkaanse keuken kan niet zonder koriander. Vers wel te verstaan. Zoals ook specerijen het liefst versgemalen worden gebruikt. Dat zijn hier vooral kaneel, komijn, saffraan, geelwortel, gember, zwarte peper, cayenne, paprika en anijszaad. De verse koriander wordt vaak samen met peterselie verwerkt.

Arabische tafelmanieren
Natuurlijk was je je handen, want je eet met je handen. Om precies te zijn met de eerste drie vingers van de rechterhand. In het midden van een zeer lage tafel staat het hoofdgerecht. Daaromheen voor telkens 2 à 3 personen schaaltjes met diverse salades. Is het feest, dan is er zeker een voorgerecht. De 'meer ingewikkelde' gerechten en de sauzen worden met behulp van brood gegeten. Er is bijna altijd een dessert: fruit en noten samen met verschillende koekjes.
Tijdens het hoofdgerecht eet u alleen wat 'in de buurt van' uw eigen saladeschaaltjes ligt. Als u geen grote eter bent, houd daar rekening mee. Want u wordt geacht met kleine hapjes door te blijven eten als u voelt, dat u 'genoeg' hebt. Anders vinden de anderen, dat ze ook moeten stoppen. Bent u echt klaar, lik dan uw vingers af.

Bron: Multikeuken.nl





Geplaatst op 20 december 2007 14:04 en 6612 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
WilmaR  
20 dec 2007 19:31
Leuk om te lezen, ik kijk trouwens wel vaker op je weblog en het lijkt me allemaal heerlijk. We wonen nu nog klein dus weinig opbergruimte maar volgend jaar gaan we verhuizen en krijg ik een grote keuken en ga dan vast en zeker jouw gerechten uitproberen, Groetjes Wilma

Amber  
20 dec 2007 21:50
Hallo Wilma,

Leuk om je reactie te lezen. Ik hoop dat je gauw eens in de gelegenheid bent om een paar van mijn recepten uit te proberen.
Kom nog eens langs op mijn weblog als je wilt.
Voor nu wens ik jou en de jouwen fijne feestdagen.
groetjes,
Amber
_





_
Ferrariwalter  
20 dec 2007 22:26
Beste Amber,
Ik heb reeds enkele van je recepten uitgeprobeerd en het resultaat mocht er zijn. Ik heb een link geplaatst op onze familiewebsite.
Groetjes, Walter en julia Ferrari-Bollens

Amber  
20 dec 2007 23:02
Hallo Walter,

Fijn om te horen dat de gerechten gelukt zijn.......leuk ook dat je de link op jullie site hebt geplaatst. Ik ben vereerd hoor.........
Ik vind het leuk om recepten uit de Marokkaans/Arabische keuken wat meer bekendheid te geven; vandaar ook mijn weblog.
Ik wens jullie gezellige feestdagen toe,
groetjes,
Amber
_