Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door janny739 om 03:21
_
Janny739 Online

Door marijkean om 03:14
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door marijkean om 03:08
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door greet88c42 om 03:04
_
Greet88c42 Online

Door marijkean om 02:36
_
Marijkean Online

Door Lieke53 om 01:37
_
Lieke53 Online

Door douwe om 01:32
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Lieke53 om 01:19
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

Andere artikelen



Een TAJINE; wat is dat eigenlijk?



Een tajine is een Noord-Afrikaanse aardewerken stoofpot.
De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Vooral in Marokko is de tajine populair.

Een tajine bestaat uit een schaal, waaruit de bereide gerechten opgediend kunnen worden, en een relatief hoog conusvormig deksel.
Bij het koken met de tajine valt de condens weer terug in de schaal.
Daarmee lijkt de werking van de tajine enigszins op die van een snelkookpan.

De meeste tajines zijn geglazuurd, maar zij kunnen ook ongeglazuurd zijn.
Inmiddels zijn er ook aluminium versies van de tajine op de markt.
Een andere nieuwe variant is de elektrische tajine.

Voordat een ongeglazuurde tajine voor de eerste keer gebruikt wordt, dient de schaal bij voorkeur 24 uur gevuld te worden met water. Hiermee kan worden voorkomen dat deze bij het eerste gebruik barst.

Bij gebruik op gas is het nodig een sudderplaatje te gebruiken.

Je kunt een tajine ook in de oven zetten.
Sommige tajines zijn beschilderd; deze dienen meestal ter decoratie of om het gerecht na bereiding in op te dienen.

Tajines worden zowel gebruikt om groente-, vlees- als visgerechten te bereiden.




KLASSIEKE AARDEWERKEN TAJINE


ELECTRISCHE TAJINE VAN TEFAL


SLOWCOOKER VAN BK (ZIE OOK DE LINK NAAR DE SITE)


ANDERE ELECTRISCHE TEFAL TAJINE


Artikel links


Geplaatst op 04 januari 2008 12:08 en 7686 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Carry  
20 dec 2011 13:21
Amber, ik werd vandaag verrast met een tajine. Nu zit ik met een paar vragen waar je vast wel een antwoord op weet.
Ik heb je artikel over het gebruik van de eerste keer gelezen en uitgedraaid.
Uit de handleiding bij de tajine word ik niet helemaal wijs.
1. moet je elke keer de tajine vooraf in water weken?
2. ik heb een electrische kookplaatje, moet daar ook een warmteverdeler op?
3. moet het kookplaatje net zo groot zijn als de bodem van de tajine.
kookplaatje middellijn 17 cm, tajine 22 cm.
4. mijn tajine past niet in mijn combi-oven. kan het verwarmen ook op het electrisch plaatje?
Ik hoop dat je me raad kunt geven.
Overigens, je recepten vind ik geweldig.
Bij voorbaat dank. Carry

mijn tajine is van binnenen geglazuurd.

Amber  
21 dec 2011 15:01
Hallo Carry,

1. elke dag weken in water hoeft niet na de eerste keer.
2. nee, geen warmteverdeler; een electrische kookplaat wordt over het hele vlak gelijkmatig warm.
3. Tja, die vraag kan ik niet beantwoorden; uiitproberen denk ik.
4. Hoeft niet altijd in een oven; bovenop het gas of kookplaat kan ook. Ook inductiekoken schijnt heel goed te kunnen, mits de bodem van de tajine maar gelijkmatig vlak is.

Succes er mee en bedankt ook voor je compliment.

groetjes,
AMBER
_





_
Carry  
21 dec 2011 17:06
Bedabkt Amber. Ik ga het uitproberen. Carry