Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Ron1.1 om 11:03
_
Ron1.1 Online

Door Loezie om 11:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door GervanBeek om 11:03
_
Nieuwe Fotobewerking van de dag geplaatst

Door jocowi om 11:03
_
Jocowi Online

Door GervanBeek om 11:02
_
Nieuwe Fotobewerking van de dag geplaatst

Door inemaartje om 11:02
_
Inemaartje Online

Door GervanBeek om 11:01
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door GervanBeek om 11:00
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

Andere artikelen



Lamsvlees met kikkererwten



Dit heb je nodig:

1 kilo lamsvlees;
250 gram kikkererwten (1 nacht laten weken in water);
2 gehakte uien;
4 geperste tenen knoflook;
1 dessertlepel gemalen witte peper;
1 dessertlepel gemberpoeder;
1 flinke mespunt saffraanpoeder;
1 eetlepel gezouten roomboter;
10 cl. zonnenbloemolie;
1 gemengd bosje fijngehakte platte peterselie en verse koriander;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Verhit de olie in een pan en fruit daar de gehakte ui en knoflook in aan.
Voeg er het in grove stukken gesneden lamsvlees aan toe en bak rondom bruin.
Doe er dan de witte peper, het gemberpoeder, de gezouten roomboter, het saffraanpoeder en zout naar smaak bij en roer alles goed om.
Laat een paar minuten zachtjes stoven en doe er dan de geweekte, uitgelekte kikkererwten en de fijngehakte peterselie en koriander bij.
Schep alles weer goed om, bedek met ongeveer 1 liter water, doe het deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer 2 uur zachtjes koken.
Laat de saus wat inkoken en schep het vlees op een mooie schaal of een tajine, bedek met de kikkererwten en dien heet op met grote stukken Marokkaans brood of stokbrood.

















Geplaatst op 04 januari 2008 13:18 en 4183 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.