Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fraagis om 16:24
_
Fraagis Online

Door Wibootje om 16:22
_
Wibootje Online

Door Engel57 om 16:19
_
Engel57 Online

Door Rob1949 om 16:17
_
Rob1949 Online

Door marc. om 16:15
_
Marc. Online

Door virgo om 16:14
_
Virgo Online

Door NicolaasP om 16:13
_
NicolaasP Online

Door Pluk om 16:10
_
Pluk Online





_

Andere artikelen



Vistajine



Dit heb je nodig:

4 kabeljauwfilets (van gemiddelde grootte);
3 wortelen;
1 groene paprika;
2 tomaten;
4 vastkokende aardappelen;
1 ui;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
2 eetlepels fijngehakte verse koriander;
2 fijngeperste tenen knoflook;
1 dessertlepel gemberpoeder;
1 eetlepel paprikapoeder;
1 eetlepel gemalen komijn;
2 eetlepels citroensap;
5 eetlepels olijfolie;
120 ml. water;
zout en zwarte peper naar smaak.

Zo maak je het:

Rol elke filet op en steek die vast met een houten prikkertje.
Ontvel de tomaten (dompel ze even onder in kokend water) en snijd ze in kleine stukjes.
Pel de ui en snijd die in ringen.
Schrap de wortelen en snijd ze in plakjes.
Doe de tomatenstukjes, de uiringen en de wortelplakjes in een tajine of anders in een kookpan.
Doe er de specerijen, de fijngehakte kruiden, zout en zwarte peper naar smaak, de geperste knoflook en de olijfolie bij en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes stoven, doe er dan het water bij.
Roer door elkaar en laat 15 minuten zachtjes koken.
Snijd de paprika en de aardappelen in dunne plakken.
Verdeel die over de massa in de tajine (of de kookpan) en leg daarop de kabeljauwfilets.
Doe de deksel op de tajine/kookpan, breng weer aan de kook en laat ongeveer nog 15-20 minuten stoven.
Dien heet op met daarbij grote stukken Marokkaans brood.























Geplaatst op 14 januari 2008 23:41 en 13416 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gbvm  
18 mrt 2010 16:00
Hallo Amber,

Het lijken me heerlijke tajine recepten.Ik heb verschillende bij mijn favorieten gezet. Ik wil graag van je weten of ik deze in de oven kan bereiden,wat is dan de oventijd en stand.

Groetjes,
Gemma

Amber  
18 mrt 2010 23:02
Je kunt dit gerecht best wel in de oven bereiden......verwarm de oven dan vóór op 180-200 graden en zet de schotel, evt. afgedekt met aluminiumfolie, in de oven en kijk zelf even hoe lang; als de groenten en de vis zacht zijn dan is het klaar.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  08 nov 2012 20:45
Selam aleikom,
Ik heb dit gerecht al een keer gemaakt, de smaak was goed alleen de vis viel echt helemaal uit elkaar!! (Was kabeljauwfilet) is er misschien een andere vis die je hiervoor kunt gebruiken die wat steviger is??

Groetjes Esme

Amber  
08 nov 2012 22:47
Misschien waren jouw kabeljauwfilets nogal dun; dan zijn ze sneller gaar en kunnen ze breken.
Je zou misschien moten kabeljauw of andere witvis zoals koolvis, zeebaars of tilapia kunnen gebruiken.......
_





_
Gast  16 apr 2014 19:38
Hey, ik krijg morgen bezoek en zou dit graag wilen maken. Ik snap alleen een ding niet : rol elke filet op en steek die vast met een prikkertje.

Wanneer moet ik deze dan weer eruit halen ? En het is voor 6 personen. Is dit dan genoeg of moet ik de ingredienten dan dubbel doen.

Amber  
17 apr 2014 01:27
Neem voor 6 personen 6 filets en gebruik 1 1/2 maal de overige ingredienten.
De prikkertjes kan je verwijderen vlak voordat je de tajine serveert.
_





_
Gast  17 apr 2014 15:16

hey,

oke bezoek komt morgen pas. ik ga het straks proberen voor mijn man mocht het leukken maak ik hem morgen
nog 2 vraagjes:

moet de vis onder water staan als ik hem in de kookpan doe, of gedeeltelijk?

en waarvoor is dat prikkertje nodig? bij een ander recept van tajine met kabeljauw hoeft dat niet

sorry voor de lastige vragen haha

salam alaikoum

Amber  
17 apr 2014 15:38
Er staat in het recept 120 ml. water; het hoeft niet onder water te staan maar gewoon zoveel water toevoegen zodat je als het klaar is een lekkere saus krijgt.
Je steekt prikkertjes in de filetrolletjes omdat de filets weer open rollen als je dat niet doet.
Vind je het gemakkelijker of beter om de filets niet op te rollen dan kan dat natuurlijk ook.
Het is gewoon een bepaalde manier van vis klaarmaken; je zou elke filet ook nog kunnen "vullen met een stukje zalmfilet dat je erop legt, oprolt en waar je een prikkertje in steekt.

_