Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 19:53
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Adamm om 19:51
_
Adamm Online

Door Rosalina42 om 19:51
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tosca46 om 19:50
_
Tosca46 Online

Door hehety om 19:49
_
Hehety Online

Door SiebevanderBij om 19:48
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door AngelB om 19:47
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Soep van gedroogde tuinbonen



Dit heb je nodig:

300 gram gedroogde tuinbonen;
1 teen knoflook;
1 dessertlepel komijnpoeder;
1 dessertlepel paprikapoeder;
4 eetlepels olijfolie;
zout en zwarte peper naar smaak.

Zo maak je het:

Doe de gedroogde tuinbonen en de geperste knoflook in een (bij voorkeur) snelkookpan (kan ook in een gewone pan, maar dan duurt het langer).
Doe er zoveel water bij tot de bonen onderstaan en voeg zout naar smaak toe.
Breng aan de kook en kook 20 minuten (snelkookpan) of tot de bonen gaar en zacht zijn.
Maak er met een staafmixer een smeuiige soep van en voeg er de olijfolie en de specerijen aan toe.
Laat nog ongeveer 12 minuten zachtjes sudderen.
Proef of er genoeg zout en peper in zit en dien op met stukken Marokkaans brood er bij.















Geplaatst op 15 januari 2008 13:39 en 8844 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
ChilaE.1  
17 jan 2008 15:45
HI, ben via via eens op je site gekomen en wat een heerlijke dingen staan erop! Heb je aan mijn favorieten toegevoegd als kookboek! Hoop dat je dat niet vervelend vindt! Op recepten valt niet zo heel veel te reageren..ga je een kookboek uitgeven?Hartelijke groet van Chila en dank voor de moeite van het plaatsen van al het heerlijks enzo!

Amber  
17 jan 2008 22:45
Hallo ChilaE;

Bedankt voor je complimenteuze woorden. Fijn dat mijn recepten je goedkeuring kunnen wegdragen.....ik hoop dat je er veel gebruik van zult maken.
Leuk ook dat je mij aan je favorieten hebt toegevoegd. Ben zeer vereerd hoor...
Nee, een kookboek ga ik niet uitgeven. Wie mijn recepten wil maken kan ze hier komen bekijken.
Daarnaast heb ik ook nog twee a drie back-up logs waar dezelfde recepten staan, dus keuze genoeg voor iedereen.
Groetjes,
Amber
_





_
ChilaE.1  
18 jan 2008 15:16
Hi Amber! Dank voor je reaktie in mijn gastenboek en ik je recepten zeker uitproberen! Dag, dag!

Rimi  
11 okt 2008 11:53
Ik had de tuinbonen eerst een nacht geweekt en toen gekookt maar de velletjes zijn zo vreselijk hard niet fijn te krijgen in de keukenmachine,de smaak is wel erg lekker maar door de harde velletjes niet te eten
_





_
Amber  
11 okt 2008 16:38
Hallo Rimi,

Leuk dat je dit recept hebt uitgeprobeerd; jammer dat het niet helemaal is geworden wat je ervan verwacht had.
Misschien waren de gedroogde tuinbonen oud (niet jouw schuld, maar misschien wel van de winkel waar je ze kocht) of heb je ze niet lang genoeg laten koken?

groetjes,
AMBER

Gast  12 jun 2011 17:00
Beste gerecht ooit!!

Groetjes Yassine
_





_
Amber  
14 jun 2011 20:14
Goed zo! Gelukkig maar. :grin:

groetjes,
AMBER

Gast  21 jul 2014 20:50
hoi amber

kun je ook erwten of bonen of linzen gebruiken voor dit recept?

liefs marcha
_





_
Amber  
22 jul 2014 00:20
Tja, dit recept is helemaal afgesteld op gebruik van gedroogde tuinbonen; als je andere gedroogde peulvruchten zou willen gebruiken dan liever geen linzen; je hebt dan hele andere specerijen en toevoegingen nodig dan hier in het recept staat.
Je kan natuurlijk van alles zelf uitproberen, dus.......