Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Anneke123 om 10:16
_
Anneke123 Online

Door Madelief46 om 10:13
_
Madelief46 Online

Door elvira om 10:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 10:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 10:08
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door luciaT om 10:08
_
LuciaT Online

Door wimmie44 om 10:08
_
Wimmie44 Online

Door AnneY om 10:08
_
AnneY Online





_

Andere artikelen



Gehakttagine met groenten



Dit heb je nodig:

3 in ringen gesneden uien;
1 kleine rode paprika;
2 in plakjes gesneden tomaten;
3 in plakjes gesneden wortelen;
zout, zwarte peper en komijnpoeder (naar smaak);
tomatenpuree;
saffraan (kleur);
platte peterselie, fijngehakt;
olijfolie;
groene olijven;
1 kippenbouillonblokje.

Voor de gehaktballetjes:
runder-(of lams-)gehakt;
peper en zout;
gehakte platte peterselie.

Zo maak je het:

Doe alle groenten in een tagine (of een kookpan), giet er een scheut olijfolie overheen en bestrooi met de specerijen, de fijngehakte platte peterselie en het zout en giet er een glas water overheen.
Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 a 30 minuten zachtjes stoven.
Vermeng het gehakt met zout, peper en fijngehakte platte peterselie en voeg die toe aan het groentenmengsel in de tagine.
Doe het deksel erop en laat nog 10 a 15 minuten zachtjes stoven.
Breek er, als het gehakt gaar is, drie eieren boven en laat die stollen.
Gloeiend heet opdienen met grote stukken Marokkaans brood en schaaltjes frites er bij.





















Geplaatst op 22 januari 2008 12:59 en 3430 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jamila  
22 jan 2008 20:10
Dit is echt zo lekker.En kost je niet zoveel tijd.
had vandaag spruitjes ovenschotel,voor t eerst na 34 jaar. was lekker,eerst een laag aardappelpuree dan de spruitjes en dan stukjes abrikoos in stukjes eroverheen dan een half uurtje in de oven.
Of houd je niet van spruitjes????

Amber  
22 jan 2008 20:33
Ja hoor, ik houd wel van spruitjes. Ik gebruik ze vooral in de couscous....daar smaken ze ook heerlijk bij.
Vandaag heb ik jouw versie van de beghrir uitgeprobeerd en ik geef je een 10! Ze zijn heel goed gelukt en iedereen vond ze lekker.
groetjes,
Amber
_