Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door WillemijnF om 13:22
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door ineke4343 om 13:22
_
Nieuwe Profielfoto geplaatst

Door ineke4343 om 13:22
_
Profielgegevens aangepast

Door joke om 13:22
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ramapi om 13:21
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ramapi om 13:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door joke om 13:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ramapi om 13:19
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Groene salade met peer en walnoot



Dit heb je nodig;

1 zak gemengde groene sla;
2 stevige, rijpe peren (doyenne du comice);
100 gram Gruyere-kaas (of een andere kaas naar smaak);
80 gram gepelde walnoten;
sap van een halve citroen;
3 eetlepels zonnenbloemolie;
zout en zwarte peper naar smaak.

Zo maak je het:

Doe de gemengde groene sla in een kom.
Grill de walnoten in een droge pan; kneus ze een beetje.
Voeg de afgekoelde, gekneusde walnoten bij de gemengde groene sla, tezamen met de geschilde en in blokjes gesneden peren en de in kleine blokjes gesneden kaas.
Maak een vinaigrette van het citroensap, de zonnenbloemolie en zout en zwarte peper.
Giet dat over de salade en schep alles voorzichtig om.
Zet in de koelkast.
Koel serveren bij bijvoorbeeld een hartige taart....










Geplaatst op 23 januari 2008 00:06 en 12096 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Marianne  
23 jan 2008 20:03
Ook weer zo lekker- ik ga es wat dingen van je overschrijven als dat mag. Ken je kip-met-peren? Ook doyenné, de kipfilet in reepjes geknipt. Veeeel knoflook en verse gember fijnsnijden. De kip kruiden met wat je lekker vind, wat kaneel en peper en zout of zo. Om en om een reepje peer en kip in een ovenschaal leggen, knoflook en gember eroverheen, klontjes roomboter- twintig minuten met alu-folie in de oven, gasoven op 4. Brood naar keuze erbij.

Amber  
24 jan 2008 00:24
Hallo Marianne;

Natuurlijk mag je de recepten overschrijven (of uitprinten als je dat gemakkelijker vindt), daar zijn ze voor hoor.....

Ik ben gek op gerechten met vlees of kip gecombineerd met vruchten zoals tutti-frutti, pruimen of abrikozen, appel of peer.
Er staan er verscheidene hier op mijn wewblog. Heerlijk.
Bedankt voor het receptje dat je hier opgaf. Lijkt me ook heel lekker om eens te maken.Bedankt daarvoor!
Groeetjes,
Amber
_





_
Gast  20 jan 2011 19:17
Ik heb hem net gemaakt.. ik ben benieuwd.. nog even wachten tot mijn aardappels uit de oven klaar zijn en smullen maar!