Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Netty9 om 17:29
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:29
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:28
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:28
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:28
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Hilda47 om 17:28
_
Hilda47 Online

Door Netty9 om 17:28
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:28
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Groentenkefta's



Dit heb je nodig:

1/2 bosje platte peterselie;
3 grote aardappelen;
1 grote ui;
2 a 3 middelgrote wortelen;
2 eieren;
zout en specerijen (komijn, kurkuma, ras el hanout of anders) naar smaak;
1 eetlepel kappertjes, afgespoeld;
beetje bloem.

Zo maak je het:

Kook de aardappelen in water met zout gaar en stamp ze tot een puree.
Hak de platte peterselie en snipper de ui zeer fijn.
Fruit de ui in een anti-aanbakpan zonder olie of vet en voeg er de gehakte peterselie aan toe. Steeds blijven roeren tot de ui glazig is.
Laat afkoelen.
Rasp de wortelen op een fijne rasp.

Vermeng in een kom de aardappelpuree en het ui/peterseliemengsel met elkaar.
Voeg er zout, specerijen naar smaak en kappertjes aan toe.
Goed vermengen.
Doe er dan de geraspte wortel bij en schep opnieuw goed om.
Voeg er vervolgens 1 voor 1 de eieren aan toe.
Het aantal eieren is afhankelijk van de consistentie van het aardappelmengsel: het moet niet te vochtig maar ook niet te droog worden.
Maak kleine ballen van het mengsel, druk een beetje plat en haal ze aan beide zijden door de bloem.
Bak ze in een koekenpan in wat olie (of boter) aan beide zijden goudbruin.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.


















Geplaatst op 24 januari 2008 12:06 en 3862 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Fatima66  
02 mei 2011 13:17
hallo amber

Moet je de eieren eerst loskloppen of moet je ze in 1 geheel toevoegen?

groetjes

Amber  
02 mei 2011 13:54
Eén voor één in z'n geheel toevoegen en er goed doorheen roeren.
_





_
Amber  
02 mei 2011 13:54
Eén voor één in z'n geheel toevoegen en er goed doorheen roeren.