Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 19:06
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door greet88c42 om 19:05
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:05
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Kiekie om 19:05
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door inemaartje om 19:02
_
Nieuwe Club reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Tajine lamsvlees en met ei gevuld lamsgehakt



Dit heb je nodig:

500 gram lamsvlees (of rundvlees);
500 gram lamsgehakt ( of rundergehakt);
1 handjevol groene olijven;
2 uien;
2 tenen knoflook;
2 eetlepels (olijf)olie;
2 mooie rijpe zachte tomaten en 1 eetlepel tomatenpuree;
1 eetlepel roomboter;
5 eieren;
1/2 bosje platte peterselie;
1/2 bosje verse koriander;
zout, zwarte peper, ras el hanout (mar.kruidenmengsel), gemalen komijn naar smaak.

Zo maak je het:

Snijd het vlees in stukken en doe die in een tajine of in een kookpan.
Voeg er de (olijf)olie, de roomboter, de helft van de fijngehakte platte peterselie en koriander, 1 geperste teen knoflook, 1 fijngehakte ui, zout, zwarte peper en een halve dessertlepel van de specerijen aan toe.
Verhit het geheel en bak alles even zachtjes aan.
Doe er dan de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree, aangelengd met een beetje water bij.
Roer alles door elkaar en giet over het geheel nog 1/2 liter water.
Breng aan de kook, zet het deksel op de tajine (of de kookpan) en laat zachtjes koken tot het vlees gaar is.

Vermeng het gehakt met 1 zeer fijn gehakte ui, 1 geperste knoflookteen, de rest van de fijngehakte peterselie en koriander, 1 eiwit en de rest van de specerijen, zwarte peper en zout.
Kook de 5 eieren hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd elk ei in vieren.

Maak balletjes ter grootte van een mandarijn, maak elk balletje plat, neem die in de palm van je hand en leg een partje ei in het midden.
Vorm het gehakt daar weer omheen dicht.

Doe, als het vlees in de tajine of in de kookpan bijna gaar is, de olijven en de gehaktballetjes er bij.
Deksel er weer op en 10 a 15 minuten zachtjes meekoken.

Heet opdienen met grote stukken Marokkaans brood en verschillende salades.



















Geplaatst op 26 januari 2008 21:40 en 4183 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.