Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door leo1946 om 10:28
_
Leo1946 Online

Door Peter Werkhoven om 10:28
_
Peter Werkhoven Online

Door Patrick om 10:27
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door Patrick om 10:25
_
Patrick Online

Door riavdstoop om 10:24
_
Riavdstoop Online

Door Berkenhof om 10:24
_
Berkenhof Online

Door johan.db om 10:22
_
Johan.db Online

Door tteun om 10:22
_
Tteun Online





_

Andere artikelen



Bloemkoolschotel met ei



Dit heb je nodig:

1 grote bloemkool in roosjes verdeeld;
5 eieren;
1 mespunt saffraan;
1 afgestreken theelepel zwarte peper;
1 " " " " " " " gemberpoeder;
1/2 theelepel komijnpoeder;
1 mespunt scherpe rode peper;
100 gram geraspte mozzarella;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Was de bloemkoolroosjes en kook ze gaar in kokend water met zwarte peper,zout, gemberpoeder en saffraan.
Laat goed uitlekken in een vergiet.
Klop de eieren los in een kom en kruid het met het komijnpoeder, rode peper en zout naar smaak.
Schep de bloemkoolroosjes in een vuurvaste schaal of braadslee.
Schenk er het eiermengsel overheen en bestrooi met de geraspte mozzarella.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 graden en laat goudbruin worden.





Geplaatst op 29 januari 2008 13:20 en 5156 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Chrisje  
29 jan 2008 13:37
Hallo, Weer iets lekker ik maak het ook klaar maar met andere kruiden. Muskaatnoot en peterselie. Groetjes Chrisje

Amber  
29 jan 2008 14:00
Hallo Chrisje,

Ja, jouw variatie kan ook natuurlijk....ook lekker. Dit is de Marokkaanse variatie; kan je misschien ook eens uitproberen....

groetjes,Amber
_





_
Jamila  
29 jan 2008 20:38
dit is echt leuk,zo maak ik de bloemkool ook vaak,zo wilt mijn man alleen de bloemkool.,zo kreeg hij het thuis ook.
ikzelf kook het ook weleens in de kokosmelk,dan krijg je ook een lekkere smaak.

Amber  
29 jan 2008 23:36
Lijkt me ook heel smakelijk.Gaat door die kokosmelk die typische bloemkool"lucht" weg?
_





_
Amber  
29 jan 2008 23:38
Nog een ideetje en ook heel vaak toegepast in de Marokkaanse keuken:

alle kruiden door het losgeklopte ei mengen; de gekookte bloemkoolroosjes er doorheen halen en meteen aan alle kanten bakken in hete (zonnenbloem-)olie......
Laten uitlekken op keukenpapier.

CorrieS  
05 mrt 2008 14:33
Badankt ,
Probeer steeds bloemkool op een andere manier klaar te maken totdat
mijn ene zoon bloemkool gaat waarderen.
Hij houdt van pittige gerchten.
Groetjes Corrie
_