Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Patrick om 10:25
_
Patrick Online

Door riavdstoop om 10:24
_
Riavdstoop Online

Door Berkenhof om 10:24
_
Berkenhof Online

Door johan.db om 10:22
_
Johan.db Online

Door tteun om 10:22
_
Tteun Online

Door Prlwytzkofsky om 10:19
_
Prlwytzkofsky Online

Door MARIJ750 om 10:18
_
MARIJ750 Online

Door Femme48 om 10:18
_
Femme48 Online





_

Andere artikelen



Lamsvlees met uien en rozijnen



Dit heb je nodig:

500-700 gram lamsvlees;
3 uien;
200 gram blanke rozijnen;
2 geperste tenen knoflook;
1 dessertlepel gemberpoeder;
1/2 dessertlepel kurkuma;
een paar draadjes saffraan;
mespunt kaneelpoeder;
4 eetlepels olijfolie;
2 eetlepels zonnenbloemolie;
zout en peper naar smaak;
50 cl. water.

Zo maak je het:

Was de rozijnen en laat ze enige tijd wellen in warm water.
Pel de uien en snijd ze in schijfjes.
Verhit in een kookpan de olie en braad daarin de lamsmuisjes aan alle kanten aan.
Voeg dan de ui toe en de geperste tenen knoflook, het gemberpoeder, de kurkuma, de saffraandraadjes en de mespunt kaneel, zout en peper naar smaak.
Schep alles door elkaar en laat enige minuten fruiten.
Voeg er de 50 cl water aan toe, deksel op de pan en weer aan de kook brengen.
Draai het gas laag en laat 30 minuten zachtjes stoven.
Laat ondertussen de gewelde rozijnen uitlekken in een vergiet en voeg ze toe aan het vlees in de pan.
Opnieuw deksel op de pan en ongeveer 15 minuten verder laten stoven.
Schep op een mooie schaal of in een tajine en dien op met b.v. couscous, bulghur of Marokkaans brood.















Geplaatst op 01 februari 2008 12:21 en 7080 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.