Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fraagis om 16:27
_
Nieuw Weblog fotoboek aangemaakt

Door Tharisis om 16:27
_
Tharisis Online

Door fraagis om 16:24
_
Fraagis Online

Door Wibootje om 16:22
_
Wibootje Online

Door Engel57 om 16:19
_
Engel57 Online

Door Rob1949 om 16:17
_
Rob1949 Online

Door marc. om 16:15
_
Marc. Online

Door virgo om 16:14
_
Virgo Online





_

Andere artikelen



Elke dag een andere kopfoto op mijn weblog (dit keer:de tajine)



Misschien hebben jullie het al eens opgemerkt, maar elke dag probeer ik het uiterlijk van dit weblog te veranderen.
Jullie weten het toch, verandering van spijs doet eten en in dit geval gaat dat misschien wel dubbel op, want dit is nu eenmaal voornamelijk een receptenweblog.
Vandaag is het thema TAJINE dus in mijn kopfoto zijn tientallen decoratieve tajines te zien.
De tajine is natuurlijk uitermate geschikt om er een heerlijke en daarnaast gezonde stoofschotel in te bereiden, want in een tajine heb je maar heel weinig vet nodig.
Door het conische (punt-)deksel van de tajine wordt het gerecht, of je het nu met vlees, vis of kip bereidt, vetarm en gelijkmatig gaar.
Alle smaken komen daardoor goed tot hun recht.
Op dit weblog staan heel veel lekkere tajine-recepten.
Kijk daarvoor in de linkerkolom bij de categorien " hoofgerechten met vlees, vis of kip).
Bijna elk stoofgerecht kan, ook als het er niet specifiek bij wordt vermeld, bereid worden in een tajine.
Omgekeerd kan, als je geen tajine bezit, datzelfde gerecht ook gewoon bereid worden in een kookpan....
Ik zou zeggen, probeer het ook eens.
Tajines zijn tegenwoordig overal te koop; bij de grote warenhuizen, bij de Blokker en b.v. ook bij de Xenos.




Geplaatst op 07 februari 2008 10:30 en 4911 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Benneke  
07 feb 2008 17:55
Hoi Amber, wat een leuk idee om je kopfoto's aan te passen aan het gerecht dat je beschrijft. Het decoratieve aardewerk zag ik ook veel in Tunesië. Ik ben geen kookfanaat, integendeel, dus echt een vaste bezoeker van je weblog ben ik niet. Maar de titel maakte me dit keer nieuwsgierig.

Groet van Benneke

Amber  
07 feb 2008 18:48
Ha Benneke,

Leuke reactie en ik ben blij dat je dit artikeltje apprecieert, maar het is niet mijn bedoeling om elk nieuw recept dat ik plaats ook terug te laten komen in de kopfoto.
Ik verander wel elke dag van kopfoto en bijpassende weblogkleur, maar de kopfoto's zijn niet alleen geinspireerd door recepten en gerechten; het kan ook een Marokkaans landschap betreffen of een mooie Marokkaanse poort (ik noem maar wat).
Vandaag was het thema dus " de tajine" hetgeen een gerecht kan zijn maar ook de pot waarin dat gerecht bereid wordt.
Als het even kan wil ik een bijbehorend artikeltje wijden aan de dagelijks wisselende kopfoto, maar dat hoeft niet altijd.
Ondanks dat je geen "kookfanaat" bent (ben ik ook niet hoor,haha), ben ik toch blij dat je even langskwam op mijn weblog en een reactie plaatste.
Groetjes en een fijne avond gewenst,
Amber
_





_
Jeanne50.1  
08 feb 2008 17:10
Hallo Amber,

Kun je uitleggen hoe je de gerechten gaar maakt daarin
Is het net zo iets als de rümertopf van ons?
Die kan in de oven worden gebruikt.
Kan de TAJINE in de oven of gewoon bovenop het vuur gezet worden?
geschikt voor electra, gas en keramisch?
moet er vloeistoffen en of vetten toegevoegd worden?
Groetjes van Jeanne

Amber  
08 feb 2008 18:41
Hallo Jeanne50;

Je kunt een tajine zowel bovenop het gasfornuis (dan wel met een vlamverdeler) als in de oven gebruiken. Lijkt idd. wel een beetje op een romertopf....
Of je het op een keramisch fornuis kunt gebruiken weet ik niet, maar het lijkt mij van wel.....
Het is een hele oude manier van een gerecht stoven in de landen van Noord-Afrika (maar vooral in Marokko).
De warmte overdracht op het voedsel binnenin vindt heel langzaam plaats zodat de ingredienten in een tajine de tijd krijgen om gaar te worden en aan smaak te winnen.
In Marokko wordt een tajine op een houtskoolcomfort gezet (als men daar tijd voor heeft want anders zet men het ook daar gewoon op het gas) en men laat het gerecht daarop langzaam gaar worden.
Er is geen tot weinig vet nodig bij het stoven van een gerecht in een tajine; wel moet er altijd wat vocht (maar niet veel) worden toegevoegd. Het is nu eenmaal een stoofgerecht, of je nu vlees, vis of kip gebruikt.
Ik schreef al eerder een artikeltje over de tajine en de meeste recepten die je ziet staan bij mijn categorien "hoofdgerechten met vlees, vis of kip" kan je gebruiken om in een tajine te bereiden (ook al staat dat niet specifiek bij het recept in kwestie).
De link naar dat artikeltje is:
http://marokkaansarabisch-koken.vijftigplusser.nl/?page=article&warticle_id=21136&Een_TAJINE_wat_is_dat_eigenlijk
of kijk bij de categorie " informatie" bij het artikel:" een TAJINE, wat is dat eigenlijk?
Groetjes en een fijn weekend,
AMBER





_





_
Jeanne50.1  
08 feb 2008 18:52
Dank je wel voor deze duidelijke uitleg!
ik ga in iedergeval zo'n potje kopen en een receptje van je uitproberen hoor..Ben altijd in voor een lekkere uitdaging.
Jij ook een geweldig weekend gewenst
Jeanne