Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Netty9 om 17:25
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:25
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Bette om 17:25
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Netty9 om 17:25
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:24
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:24
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:24
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:24
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Seffa van vermicelli (zoet gestoomd Marokkaans nagerecht)met rozijnen en amandelen



In Marokko bestaat er niet zoiets als een "toetje".
Meestal wordt er na de warme maaltijd vers fruit op tafel gezet.
Soms ook wordt er een nagerecht zoals de hier onderstaande "SEFFA" geserveerd.
Dat is een gestoomd nagerecht en kan bestaan uit couscous, rijst of vermicelli, gestoomd boven een couscouspan.
Het kan gecombineerd worden met rozijnen, maar dat is niet perse noodzakelijk en het wordt vermengd met roomboter, bestrooid en vermengd met suiker en kaneel.
Het onderstaande SEFFA-recept is dit keer gemaakt met vermicelli:

Dit heb je nodig:

1 kilo vermicelli (engelenhaar);
1 kom rozijnen;
1 mar. theeglas zonnenbloemolie;
100 gram roomboter;
100 gram amandelen;
zout;
een couscouspan.

Voor versiering:
kaneel en poedersuiker.

Zo maak je het:

Vul het onderste gedeelte van de couscouspan met water en doe daar een halve citroen in.
Breng het water aan de kook.
Doe de vermicelli in een schaal en besprenkel en vermeng met de zonnenbloemolie, zodat de vermicelli tijdens het stomen niet aan elkaar gaat plakken.
Doe de vermicelli in het bovenste deel van de couscouspan en laat ongeveer 20 minuten stomen.
Doe de vermicelli daarna in een schaal, besprenkel met lauw water met zout naar smaak en werk de vermicelli los van elkaar.
Doe ze dan weer in het bovenste deel van de couscouspan en laat weer 20 minuten stomen.
Controleer na die 20 minuten of de vermicelli gaar is, anders dezelfde handeling nog een keer herhalen.
Doe er vlak voordat de vermicelli gaar is de rozijnen doorheen.

Doe de gare vermicelli op een mooie schaal, werk er de roomboter doorheen met de hand of met een vork, maak er een mooie berg van en versier met de kaneel,het poedersuiker en middelgrofgehakte, in wat olie gebakken blanke amandelen.





















Geplaatst op 12 februari 2008 13:36 en 17403 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  30 mrt 2011 21:16
lekker zeg heerlijk :grin: :grin:

Amber  
31 mrt 2011 13:45
Lekker hè.......ga je het nu ook zelf maken?

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  19 okt 2011 21:51
Hmmm lekker Seffa, ik ben er gek op. ik maak hem morgen . Morgen maak ik deze recept. heerlijk

Gast  22 mrt 2013 15:59
Salaam zusters,
ik vindt seffa3 lekker altijd als mijn moeder vroeger mij riep kom seffa3 eten was ik al aan tafel en at bijna heel de bord op en ik vind het ook echt zzo handig dat je het recept op deze site zet.

Smakelijke groetjes Latifa

_





_
Gast  10 jul 2013 20:44
Wat bedoel je met engelenhaar? Die dunne vermicelli die ook door loempiavulling gaat of de vermicelli die in de soep gaat?

Amber  
10 jul 2013 22:37
Ik bedoel fijne vermicelli zoals je ook in de soep gebruikt, bijvoorbeeld fijne krulvermicelli van Honig....
_





_
Gast  13 jul 2013 10:28
Ok thanxx :grin:

Gast  23 okt 2013 22:42
Hallo ik gebruik voor de seffa die ik maak vermicelli die bij de turkse of Marokkaanse winkel te koop is. Mijn vraag is kunnen je het ook vaker dan 3 keer stomen als je vind dat het nog niet gaar is gebeurt er niks met de vermicelli dat het bijv heel erg gaat plakken of zo? Gr
_





_
Gast  23 okt 2013 22:45
Ik heb wel eens vermicelli van de supermarkt gebruikt wat ook in soep gedaan wordt. Nou was een ramp na 5 keer stomen was het nog steeds niet gaar!!!en het rook ook niet zoals ik die altijd at op feestjes.

Amber  
24 okt 2013 11:25
Je moet goede vermicelli gebruiken; die van de Turkse of Marokkaanse supermarkt is natuurlijk ook goed.
Als je zelf vind dat de vermicelli nog niet gaar genoeg is, dan komt dat doordat je het misschien niet met genoeg water hebt vermengd of niet lang genoeg hebt gestoomd.
Je moet het zelf een beetje uitvogelen; ik kan niet in jouw keuken kijken, dus gebruik je fantasie en dan komt het goed....
_





_
Gast  30 mrt 2014 22:59
Lekker Marokkaans

Amber  
31 mrt 2014 01:18
Ja toch? :grin:
_