Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door GerardS om 08:53
_
GerardS Online

Door Trebo om 08:53
_
Trebo Online

Door hannekevanveen om 08:52
_
Hannekevanveen Online

Door Rosalina42 om 08:50
_
Rosalina42 Online

Door Karekiet om 08:50
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Rosalina42 om 08:50
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catharina70 om 08:50
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:49
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



RAS EL HANOUT (Marokkaanse specerijenmix)



Zoals bekend worden er in de Marokkaanse keuken heel veel verschillende specerijen gebruikt.
Dat geeft de gerechten juist hun overheerlijke speciale smaak en geur waar Marokkaanse gerechten zo om bekend staan.
Een veel gebruikt specerijenmengsel is RAS EL HANOUT (letterlijk: het beste van de winkel).
Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt.
Het specerijenmengsel is te koop bij Marokkaanse winkels en vaak ook in ruimgesorteerde supermarkten en warenhuizen.
Welke specerijen en in welke hoeveelheid ze worden gebruikt is een zorgvuldig bewaard geheim. Het mengen wordt als een kunst beschouwd.

Ras El Hanout is lekker bij gevogelte, vlees, wild, rijst en couscous.

Indien je het zelf een keer wilt maken dan is hier een recept:

- 1 1/4 theelepel zwarte peper korrels
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
- 1/4 theelepel kardemomzaad
- 1/4 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel gemalen kurkuma
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel gemalen piment
- 4 kruidnagelen.

Stamp alles goed fijn in een vijzel en meng goed door elkaar.

Bewaar in een goed afgesloten pot.








Geplaatst op 16 februari 2008 23:17 en 18033 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  02 sep 2016 17:25
Moet het kruiden mengsel nog uit proberen maar het lijkt me prima toe/