Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ramapi om 13:21
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ramapi om 13:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door joke om 13:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ramapi om 13:19
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door LadyLely om 13:19
_
LadyLely Online

Door ramapi om 13:19
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door EGGIE46 om 13:18
_
EGGIE46 Online

Door joke om 13:18
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Geroosterde rodebieten salade



Bij de categorie salades staat al een recept van rodebieten salade, maar hier volgt een andere manier om die te bereiden dus....net weer even anders.........

Dit heb je nodig:

4 rauwe, middelgrote rode bieten, gewassen en in vieren gesneden;
4 sjalotten, gepeld en in vieren gesneden;
1 dessertlepel komijnzaadjes;
olijfolie.

Voor de vinaigrette:
1 eetlepel gemengd citroen/sinaasappelsap;
1 dessertlepel honing;
75 ml. olijfolie;
1 dessertlepel geraspte sinaasappelschil;
1/2 theelepel zout;
mespunt versgemalen zwarte peper;
een handjevol geroosterde blanke amandelen;
1 eetlepel fijngehakte peterselie.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bedek een bakplaat met aluminiumfolie;laat de randen daarvan een beetje overhangen.
Verspreid de stukken rode biet, de stukken sjalot en de komijnzaadjes over het midden van de bakplaat.
Giet er wat olijfolie overheen, bestrooi met peper en zout en vermeng alles met elkaar.
Laat het geheel ongeveer 45 minuten bakken in de oven tot de rode bieten zacht zijn.
Maak ondertussen de vinaigrette:
Vermeng in een kom met een garde het citroen/sinaasappelsap, de honing, de sinaasappelrasp, de helft van de gehakte peterselie en peper en zout met elkaar.
Giet er beetje bij beetje de olijfolie bij en klop alles goed door elkaar.
Doe er dan de nog hete geroosterde rodebieten/sjalotten bij; vermeng alles goed en bestrooi met de geroosterde amandelen, de rest van de gehakte peterselie en wat overgebleven sinaasappelrasp.




















Artikel links


Geplaatst op 16 februari 2008 23:56 en 10033 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.