Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Josta48 om 15:11
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door aard om 15:11
_
Aard Online

Door Broesje om 15:10
_
Nieuw op 50plusser.nl

Door hehety om 15:10
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door greet88c42 om 15:10
_
Greet88c42 Online

Door Josta48 om 15:09
_
Josta48 Online

Door Lieke53 om 15:09
_
Lieke53 Online

Door OmaAn49 om 15:08
_
OmaAn49 Online





_

Andere artikelen



Lamsvleestajine met abrikozen en amandelen



Het bijzondere van Marokkaanse gerechten is dat je vaak ziet dat hartig gecombineerd wordt met zoet. Ik vind dat een onweerstaanbare mix.
Hieronder vind je weer zo'n heerlijke, zeer gemakkelijk te bereiden creatie.....

Dit heb je nodig:

1,2 kilo lamsvlees;
2 eetlepels zonnenbloemolie;
500 gram gedroogde abrikozen;
100 gram blanke amandelen;
3 schijfjes verse gemberwortel of 1 dessertlepel gemberpoeder;
1 pijpje kaneel;
1 dessertlepel "ras el hanout" (zie de link hieronder);
1 ui;
100 gram suiker;
100 gram roomboter;
750 ml. water (in totaal);
1 dessertlepel kaneelpoeder;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Snijd het lamsvlees in grove stukken en pel en snijd de ui in schijfjes.
Verhit de zonnenbloemolie in een pan met een dikke bodem en braad daarin de stukken lamsvlees rondom aan tezamen met de ui.
Voeg er zout naar smaak, de "ras el hanout"-poeder en het pijpje kaneel aan toe.
Giet er 1 glas water overheen, voeg de plakjes gemberwortel of de gemberpoeder aan toe, schep alles goed om en zet het vuur laag.
Laat het geheel ongeveer 45 minuten heel zachtjes stoven.

Breng in een andere pan de rest van het water aan de kook met de 100 gram suiker en het kaneelpoeder, voeg er de gedroogde abrikozen aan toe en laat 20 minuten koken. Voeg er op het laatst de roomboter aan toe.

Schep het gestoofde lamsvlees en ui in een tajine (of op een mooie schaal) en schep er de saus en de abrikozen overheen.
Versier met de blanke amandelen.

Dien heet op met grote stukken Marokkaans brood.






Artikel links


Geplaatst op 18 februari 2008 19:58 en 10011 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Chrisje  
18 feb 2008 23:24
Hallo Amber, Ik ben wel fan van lamsvlees dus dit is een lekker recept voor mij! Nog een mooie avond Chrisje.

Amber  
19 feb 2008 00:25
Halloo Chrisje;

Fijn dat je ook van lamsvlees houdt net als ik......je kunt er zoveel mee doen en bovenstaand recept is 1 manier om het eens lekker te bereiden.
Groetjes en welterusten

Amber
_





_
Carduelis.1  
20 mrt 2008 14:32
Hoi Amber. Wat ziet dit er allemaal heerlijk uit. Ik kook zelf, naast Indiaas ook graag Marokkaans met de Tajine en dan vooral de lamsvlees, konijn en kiprecepten. Ik zal zeker een regelmatig bezoeker zijn om je recepten te proberen. Groetjes Carduelis.

Amber  
20 mrt 2008 14:39
Hallo Carduelis,

leuk dat hier eens langskwam en dat je ook een fan bent van de Marokkaanse keuken.
Zoals je ziet staan hier een heleboel lekkere tajine-recepten zowel met vlees als met kip en vis dus je kunt je hart ophalen.
Bedankt voor je reactie en ik hoop je hier vaker terug te zien.
groetjes.
Amber
_





_
Carduelis.1  
25 mrt 2008 10:17
Hoi Amber. Tweede Paasdag heb ik dit recept gemaakt met lamsbout, inclusief bot, maar geheel in de tagine bereidt. Heeeeerlijk !!!

Amber  
25 mrt 2008 12:38
Hallo Carduelis;

Ben blij dat dit gerecht je goed gelukt is en dat het gesmaakt heeft.
Altijd weer leuk om te lezen als een bezoeker van mijn weblog e.e.a. uitprobeert en dat het dan goed is bevallen.

groetjes,
Amber
_