Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fraagis om 20:02
_
Fraagis Online

Door douwe om 20:02
_
Douwe Online

Door NicolaasP om 20:01
_
NicolaasP Online

Door IneMaartje om 20:00
_
IneMaartje Online

Door SiebevanderBij om 19:58
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door SiebevanderBij om 19:56
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door sammie49 om 19:54
_
Sammie49 Online

Door SiebevanderBij om 19:54
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Bulghur met uien en rozijnen



Dit is een een bijgerecht dat je in plaats van rijst of couscous kunt serveren. Lekker en weer eens iets anders....

Dit heb je nodig:

2 uien;
1/2 dessertlepel kaneelpoeder;
150 gram bulghur;
1 handje rozijnen;
50 cl. kokend water;
olijfolie;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Hak de uien en fruit die in een scheut olijfolie goudbruin.
Voeg er dan de bulghur, het kaneelpoeder en de rozijnen aan toe.
Voeg er al roerend het kokende water aan toe.
Doe er peper en zout naar smaak bij, deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Het vocht moet geheel zijn geabsorbeerd.
Heet opdienen.
(je kunt het met een beetje thijm of oregano bestrooien).

















Geplaatst op 03 maart 2008 15:12 en 4980 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jamila  
03 mrt 2008 17:41
Bulghur is een soort tarwe,(geplette tarwe,couscous is ook een tarwe en bulghur is nog grover)
Ik antwoord even voor Amber,ik zag je vraag staan,als er nog een uitgebreidere uitleg is dan zal Amber hem wel vermelden.

Amber  
03 mrt 2008 21:28
Bedankt voor je antwoord Jamila.
Nee, volgens mij is er geen uitgebreider antwoord dan wat jij gaf.
Bulghur is te verkrijgen bij Turkse winkels en het is idd. groffer dan couscous. Het wordt veel gebruikt in de Turkse keuken.
Ik vind bulghur heel smakelijk en je kunt er zoveel mee doen.
Ik zal nog eens wat vaker recepten voor bulghur plaatsen. Je kunt het met van alles combineren, van zoet tot hartig.
_