Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Kilometervreter om 11:09
_
Kilometervreter Online

Door S.postma om 11:08
_
S.postma Online

Door inemaartje om 11:06
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door RoeldeHaan om 11:06
_
RoeldeHaan Online

Door Ron1.1 om 11:03
_
Ron1.1 Online

Door Loezie om 11:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door GervanBeek om 11:03
_
Nieuwe Fotobewerking van de dag geplaatst

Door jocowi om 11:03
_
Jocowi Online





_

Andere artikelen



Bulghur met uien en rozijnen



Dit is een een bijgerecht dat je in plaats van rijst of couscous kunt serveren. Lekker en weer eens iets anders....

Dit heb je nodig:

2 uien;
1/2 dessertlepel kaneelpoeder;
150 gram bulghur;
1 handje rozijnen;
50 cl. kokend water;
olijfolie;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Hak de uien en fruit die in een scheut olijfolie goudbruin.
Voeg er dan de bulghur, het kaneelpoeder en de rozijnen aan toe.
Voeg er al roerend het kokende water aan toe.
Doe er peper en zout naar smaak bij, deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Het vocht moet geheel zijn geabsorbeerd.
Heet opdienen.
(je kunt het met een beetje thijm of oregano bestrooien).

















Geplaatst op 03 maart 2008 15:12 en 5430 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jamila  
03 mrt 2008 17:41
Bulghur is een soort tarwe,(geplette tarwe,couscous is ook een tarwe en bulghur is nog grover)
Ik antwoord even voor Amber,ik zag je vraag staan,als er nog een uitgebreidere uitleg is dan zal Amber hem wel vermelden.

Amber  
03 mrt 2008 21:28
Bedankt voor je antwoord Jamila.
Nee, volgens mij is er geen uitgebreider antwoord dan wat jij gaf.
Bulghur is te verkrijgen bij Turkse winkels en het is idd. groffer dan couscous. Het wordt veel gebruikt in de Turkse keuken.
Ik vind bulghur heel smakelijk en je kunt er zoveel mee doen.
Ik zal nog eens wat vaker recepten voor bulghur plaatsen. Je kunt het met van alles combineren, van zoet tot hartig.
_