Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Benneke om 21:38
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tteun om 21:37
_
Tteun Online

Door hehety om 21:36
_
Hehety Online

Door janssb om 21:35
_
Janssb Online

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Lamsvleestajine met peren



Weer zo'n lekkere typisch Marokkaanse combinatie van hartig met zoet, deze lamsvleestajine gecombineerd met de zoetheid van peren.

Dit heb je nodig:

800 gram lamsvlees;
60 gram roomboter;
2 eetlepels olijfolie;
2 uien;
1 kaneelstokje;
1 saffraanpoedertje;
1 dessertlepel kaneelpoeder;
1 dessertlepel bruine basterdsuiker;
2 eetlepels honing;
800 gram stevige peren (Doyenne de comice);
(zee-)zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Pel en snijd de uien in dunne plakjes. Snijd het lamsvlees in blokjes.
Smelt in een kookpan de roomboter en vermeng dat met de olijfolie.
Voeg er het vlees aan toe en zout en peper naar smaak en braad het vlees 5 tot 10 minuten rondom bruin.
Voeg er de ui, het kaneelstokje en de saffraan aan toe, schep alles goed om en bedek het geheel met water tot alles net onder staat.
Breng aan de kook, zet het gas laag en laat alles met het deksel op de pan en onder af en toe roeren 30 minuten zachtjes koken.
Voeg water toe als dat nodig is.
Doe er daarna het kaneelpoeder en de suiker bij en laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Was de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in vieren of in blokjes en doe ze samen met de honing bij het vlees in de pan.
Laat nog 10-15 minuten zachtjes stoven tot de peer zacht is en schep dan het vlees in een tajine of op een mooie schaal, schep er de saus en de peren overheen en dien heet op met grote stukken Marokkaans brood.




















Geplaatst op 05 maart 2008 12:56 en 3564 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Mathildaboel.1  
05 mrt 2008 21:02
Dit lijkt mij hardstikke lekker,maar kan het ook met rundvlees?

Amber  
06 mrt 2008 11:58
Hallo Mathilda,

Ja hoor, met rundvlees kan het ook heel goed. Je moet recepten zien als richtlijnen waar je zelf variaties op kunt aanbrengen.

Groetjes,
Amber

_





_
Mathildaboel.1  
06 mrt 2008 22:47
Hallo Amber, ik ben nog maar kort lid van de club en ik
weet nog niet precies hoe ik mijn foto op de pc.krijg.
Je hebt leuke recepten en ik ga ze zeker eens proberen.
Groetjes van Mathilda

Amber  
07 mrt 2008 11:07
Hallo Mathilda,

Welkom dan zou ik zeggen....het plaatsen van een foto is niet zo moeilijk hoor...gewoon even de tijd voor nemen en eerst alles rustig lezen; dan wijst het zich vanzelf.
Ik hoop dat je vaker langs zult komen en ga gerust je gang met mijn recepten; ze zijn er voor!
Regelmatig komen er nieuwe recepten bij dus kom af en toe eens kijken als je wilt,
groetjes,
Amber
_





_
Marleen3.1  
10 mrt 2008 12:46
Dag Amber,

Gisteren heb ik dit gerecht gemaakt en het was een groot succes.
Zeg Amber, ik ben steeds van plan om een tajine te kopen, heb jij nog suggesties voor een goede? Ik begreep uit dit recept dat je een tajine gebruikt om het leuk op te dienen, eigenlijk dacht ik dat je een tajin gebruikt om in de oven te koken. Heb ik het verkeerd begrepen? Of kan je het alletwee doen?

groet, Marleen.

P.S. Hoe is het met je voorhoofdsholte ontsteking? Hardnekkig is dat he? De penicilline kan er zo moeilijk bijkomen omdat er weinig bloedvaten zijn in die holtes. Succes!!

Amber  
10 mrt 2008 14:49
Hallo Marleen3:

Je kunt allebei doen met een tajine; je kunt er in stoven bovenop het gas of je zet 'm in de oven. Je kunt er ook gewoon de gerechten die je maakt in een kookpan leuk in opdienen. Dat geldt dan vooral voor tajines die niet zo geschikt zijn om in te koken zoals sommige rijk gedecoreerde.
Tja, wat is een goede tajine.....ik kies er meestal een onbewerkte, bruine voor. Je zou het ook kunnen vragen aan degene waar je 'm koopt.
Ik koop de mijne in Marokko en ik heb er zelfs 1 van aluminium. Daar maak ik vaak visgerechten in.

Ik heb nog steeds last van de voorhoofdsholte-ontsteking. Heb zelfs de halve zaterdag bij de 1e hulp in het ziekenhuis gezeten, zo slecht ging het met me. Allen om te horen dat ze niets voor me konden doen; ik moest maar weer naar de huisarts terug gaan om een verwijsbrief te vragen voor de kno-arts.
Inmiddels helpen de nieuwe pijnstillers die ik heb gekregen beter (iets morfine-achtigs) en is het enigszins te dragen. Gelukkig loopt mijn neus ook goed door, dus het zal wat langer gaan duren, maar uiteindelijk heb ik goede hoop dat het over gaat. Gewoon uitzieken dus....

groetjes,
Amber
_