Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ramapi om 08:29
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door josephine51 om 08:29
_
Josephine51 Online

Door Marianne om 08:29
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Catharina70 om 08:27
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Marianne om 08:27
_
Marianne Online

Door hehety om 08:27
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door hehety om 08:27
_
Hehety Online

Door Marguerite1 om 08:26
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Sardinegehakthapjes



Sardientjes kan je op verschillende manieren bereiden; door de bloem halen en dan lekker krokant bakken in de olie is een optie, ze vullen met een mengsel van ui, koriander, peterselie en specerijen is ook niet te versmaden (ik zet de link daarvan onder het nu volgende recept), maar probeer dit ook eens:

Dit heb je nodig:

1 kilo sardientjes;
6 tenen knoflook;
2 eieren;
60 gram bloem;
20 gram komijnpoeder;
20 gram scherpe rode paprikapoeder;
olijfolie;
1 citroen;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Maak de sardientjes schoon (haal de koppen eraf en de ingewanden eruit, staart er af).
Prak de sardientjes in stukjes en vermeng die met de geperste knoflooktenen, de losgeklopte eieren, de bloem, zout naar smaak en de specerijen.
Maak van dat mengsel balletjes ter grootte van een ei en maak die iets plat.
Bak ze in de hete olijfolie aan beide zijden goudbruin en serveer met partjes citroen.









Artikel links


Geplaatst op 07 maart 2008 12:41 en 2878 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jamila  
10 mrt 2008 21:51
Ik heb afgelopen zaterdag de gevulde gemaakt.
Een mengsel van knoflook,citroensap,koriander,peterselie,komijn,pa prikapoeder.
Dan door de bloem wenelen en dan bakken in de olie.
Heerlijk heerlijk....lekker zelfgemaakte frietjes erbij en een salade.
OOOOh wat hebben we het weer slecht allemaal.

Amber  
10 mrt 2008 22:05
Ja, vind ik ook heel lekker; gevulde sardines.
Zelf heb ik afgelopen vrijdag rode poon en grote sardines gebakken; vantevoren natuurlijk eerst lekker laten marineren in de chermoula, dan door de bloem wentelen en bakken.
Met een saus van tomaten/paprika's/pepers en knoflook erbij en gebakken aubergines, mmmmmmmmmmm
_





_
Jamila  
11 mrt 2008 09:42
Rode Poon,koop je die op de markt,of bij de viswinkel.
Die moet ik ook eens proberen,voor vanavond wordt het gemarineerde gangasiusfilet,met aardappeltjes en broccoli...Vis ligt al lekker in de marinade te dobberen.....

Amber  
11 mrt 2008 12:57
Ik koop rode poon meestal bij mij in de viswinkel in de Jumbo.....lekkere witte vis met 1 grote graat in het midden en verder bijna helemaal niet. Natuurlijk is ie ook te koop op de markt. Ik neem meestal de kleinere exemplaren.....
De grote zijn meer geschikt om te verwerken in een tajine.
_