Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door josephine51 om 02:38
_
Josephine51 Online

Door Antoni P. Uni om 02:07
_
Antoni P. Uni Online

Door barth. om 00:54
_
Barth. Online

Door Bell55 om 00:45
_
Bell55 Online

Door elvira om 00:40
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 00:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Ruud_ om 00:36
_
Ruud_ Online

Door elvira om 00:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Amandelwentelteefjes


Amandelwentelteefjes

Als je oud brood over hebt is het wel lekker om daar wentelteefjes van te maken.
Je kunt er ook iets chiquers van maken zoals deze amandelwentelteefjes gemaakt van oud brioche- of stokbrood.

Dit heb je nodig:

4 grote eieren;
325 ml. half melk/half room;
4 dessertlepels suiker;
mespunt zout;
1/2 theelepeltje vanille-essence;
100 gram geschaafde amandelen;
8 sneden brioche- of baguette-brood;
3 eetlepels roomboter;
1 eetlepel amandel- of notenolie;(naar smaak)
poedersuiker.

Zo maak je het:

Klop in een ruime kom de eieren los met de melk, de room, de suiker, vanille-essence en zout.
Doe de geschaafde amandelen op een plat bord.
Laat de sneden brood aan alle kanten weken in het ei-mengsel.
Laat de sneden brood goed uitlekken en druk ze aan beide kanten in de geschaafde amandelen.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak daarin helft van de sneden brood goudbruin aan beide zijden.( Niet te hard en ongeveer 5-6 minuten).
Doe hetzelfde met de rest van de sneden brood.
Meteen serveren op een plat bord en bestrooien met poedersuiker.





















Geplaatst op 10 maart 2008 16:51 en 3518 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Chrisje  
10 mrt 2008 19:19
Hallo Amber, Dit ziet er weer heel lekker uit! Wij maken al eens van oud brood of krentenbrood "gewonnen brood" dat is een eiermengsel dus ei, melk en daar in doppen het brood en dan bakken in de pan aan beide kanten ongeveer 1 minuutje. En opeten met bruine suiker. Liefs Chrisje

Amber  
10 mrt 2008 21:55
Hallo Chrisje,

Ja, dat wat jij nu beschrijft is eigenlijk net zoiets. Doe jij er dan ook kaneel bij of zo?
Dit bovenstaande recept is zo apart omdat het van brioche of baguette-brood wordt gemaakt en die amandelen maken er ook iets bijzonders van.
Zo zie je maar dat je met oud brood nog heel wat lekkere dingen kunt maken.

Groetjes,
Amber
_