Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Catharina70 om 17:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Netty9 om 17:18
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door douwe om 17:18
_
Douwe Online

Door Netty9 om 17:17
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Rosalina42 om 17:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Netty9 om 17:17
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:17
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:17
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld





_

Andere artikelen



CREME BRULEE MET GECARAMELLISEERDE PEREN EN KANEEL



Eenvoudig, maar heel lekker dessert.

Dit heb je nodig:

6 eigelen;
40 cl. vloeibare room;
10 cl. volle melk;
70 gram suiker;
40 gram donkerbruine basterdsuiker om te caramelliseren;
1 eetlepel roomboter;
2 theelepeltjes vanille-essence;
½ dessertlepel kaneelpoeder;
3 lekkere stevige peren, geschild en in kleine stukjes gesneden.

Zo maak je het:

Verhit de roomboter in een pannetje en doe daar de stukjes peer, drie eetlepels bruine basterdsuiker en de kaneelpoeder bij.
Roer alles door elkaar en laat op laag vuur caramelliseren.
Breng de room en de volle melk met de vanille-essence aan de kook.
Klop de eigelen los met de suiker tot het mengsel wit wordt.
Giet het eigeel-mengsel bij het room/melk/vanille mengsel en roer door elkaar.
Bedek de bodem van 6 vuurvaste puddingvormpjes of -schaaltjes met een laagje gecaramelliseerde peer en giet daar het warme room-mengsel overheen.
Zet de vormpjes ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 100 graden celcius.
Laat goed afkoelen en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Bestrooi de creme met wat donkerbruine basterdsuiker en zet ze even onder een hete grill zodat de suiker caramelliseert.




Geplaatst op 13 maart 2008 18:06 en 7353 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Chrisje  
13 mrt 2008 18:23
Hallo Amber, Het water komt mij in de mond als ik denk aan een "creme brulee" hm hm lekker recept! Chrisje

Norma  
07 jun 2009 23:34
En deze ga ik ook maken......
_





_
Amber  
08 jun 2009 09:50
Succes er mee en eet smakelijk....