Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Briesje om 18:34
_
Nieuwe Hoofdfoto geplaatst

Door Briesje om 18:34
_
Briesje Online

Door Wibootje om 18:33
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door greet88c42 om 18:33
_
Greet88c42 Online

Door elvira om 18:32
_
Elvira Online

Door tteun om 18:32
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Wibootje om 18:29
_
Wibootje Online

Door Prlwytzkofsky om 18:29
_
Prlwytzkofsky Online





_

Andere artikelen



Tajine van kalfsvlees met venkel, wortel en doperwtjes



Dit heb je nodig:

500 gram kalfsvlees (het liefst met been);
4 wortelen;
2 venkelknollen;
150 a 200 gram doperwtjes;
1 ui;
2 eetlepels gehakte platte peterselie;
4 eetlepels olijfolie;
1 dessertlepel gemberpoeder;
1 dessertlepel zwarte peper;
1 dessertlepel kurkuma;
1/2 dessertlepel saffraandraadjes;
zout naar smaak;
water.

Zo maak je het:

Verhit de olie in een tajine of een kookpan (liefst met dikke bodem).
Doe het vlees in grove stukken er bij en braad in 5 minuten rondom bruin in de hete olie.
Voeg er de fijngehakte ui, de fijngehakte peterselie en de specerijen aan toe en braad 10 minuten al omscheppend mee.
Snijd ondertussen de (geschrapte) wortel in grove stukken en de venkelknollen in vieren.
Bedek het aangebraden vlees in de tajine met twee grote glazen water, breng weer aan de kook, zet het deksel op de tajine of op de pan en laat het geheel ongeveer 25 minuten zachtjes koken.
Voeg er dan de wortelen aan toe en laat opnieuw 10 minuten zachtjes koken.
Doe er dan de stukken venkel en de (diepvries-)doperwtjes bij en
laat alles nog 10 minuten zachtjes koken.
Haal vervolgens het deksel van de tajine of van de pan af en zet het gas iets hoger. Laat de saus/bouillon in 4-6 minuten inkoken.
Kokendheet opdienen met stukken Marokkaans (smida-)brood.







Geplaatst op 18 maart 2008 13:20 en 10740 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.