Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_



Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door michael om 11:21
_
Michael Online

Door moontje om 11:19
_
Moontje Online

Door vriend55 om 11:17
_
Vriend55 Online

Door Karekiet om 11:17
_
Karekiet Online

Door xxmokum om 11:17
_
Xxmokum Online

Door inemaartje om 11:17
_
Inemaartje Online

Door Karekiet om 11:16
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Karekiet om 11:13
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

Andere artikelen



Doperwten/preisoep met mint



Een hele lekkere groene soep met de frisse "touch" van groene Marokkaanse mint.....

Dit heb je nodig:

3 preien;
150 gram diepvries doperwtjes;
500 ml. kippen- of groentenbouillon (van blokjes);
4 eetlepels volle melk of room;
1 eetlepel fijngehakte verse mint;
1 eetlepel fijngehakte verse koriander;
1/2 theelepel komijnpoeder;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Maak de preien schoon en snijd elke prei door de lengte in vieren en dan weer in dunne plakjes.
Breng 500 ml. water aan de kook, los daar de bouillonblokjes in op en voeg daar de preistukjes en de doperwtjes aan toe.
Laat ongeveer 10 tot 12 minuten zachtjes koken.
Haal dan van het gas af, voeg de komijnpoeder toe en klop de soep cremig met een staafmixer.
Roer de volle melk of de room en de fijngehakte mint door de soep.
Dien op in mooie soepkommen met evt. een lepeltje creme fraiche of room en bestrooid met wat fijngehakte verse koriander.










Geplaatst op 19 maart 2008 12:56 en 6072 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Chrisje  
19 mrt 2008 19:51
Hallo Amber, Ik die graag preisoep eet dit is een leuke variante erop! Gelijk uit proberen dit weekend, ziet er feestelijk uit met die room! Groetjes Chrisje

Gast  27 apr 2014 22:26
Hoi Amber, wat een lekkere soep, vandaag ook gemaakt met de buurvrouw. Heb mijn soepkommetje helemaal uitgelepeld. Volgende keer maar een groter pannetje maken.
groetjes Yvonne & Anita.
_





_
Amber  
28 apr 2014 12:15
Fijn dat jullie de soep lekker vonden; leuk ook dat jullie dit recept gebruikten, omdat het al een vrij oud (uit 200 recept is.

Groetjes,
Amber