Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Prlwytzkofsky om 01:51
_
Prlwytzkofsky Online

Door elvira om 01:49
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jjacqueline om 01:48
_
Jjacqueline Online

Door elvira om 01:46
_
Elvira Online

Door nienke57 om 01:17
_
Nienke57 Online

Door Evita_60 om 01:16
_
Evita_60 Online

Door fiederelsje om 01:15
_
Fiederelsje Online

Door Cassandra1 om 01:01
_
Cassandra1 Online





_

Andere artikelen



Aardappel/courgette krokantjes met koriander



Dit heb je nodig:

2 grote aardappelen;
1 courgette;
3 eieren;
100 gram bloem;
zout en peper naar smaak;
wat nootmuskaat;
1 flinke teen knoflook;
1 ui;
verse fijngehakte koriander;
10 cl. volle melk.

Zo maak je het:

Schil de aardapppelen en de courgette en rasp ze grof.
Voeg wat zout toe aan de rasp en laat dat even inwerken.
Spoel de rasp vervolgens onder de kraan goed af en laat goed uitlekken of slinger droog in een slacentrifuge.
Doe de rasp in een kom en voeg er de eieren, de fijngehakte ui en knoflook, de bloem, peper en zout naar smaak, een beetje nootmuskaat, de melk en de fijngehakte koriander aan toe en vermeng alles goed met elkaar.
Verhit wat zonnenbloemolie (of olijfolie) in een grote koekenpan en schep er twee of drie bergjes van het aardappel/courgette-mengsel in. Maak die iets plat.
Bak de krokantjes aan beide zijden langzaam gaar,goudbruin en krokant.





Geplaatst op 21 maart 2008 23:47 en 4728 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  07 sep 2011 20:32
ik snap dit niet goed, ik moet toch eerst de aardappelen in kokend water laten koken enn dan pureren ? en hoe kan ik een aardappel raspen als die nog niet gekookt is

Amber  
08 sep 2011 14:18
Nee hoor; de aardappelen hoeven niet gekookt te worden; rasp ze rauw en net zo grof als je doet met de courgette en bak de bergjes van het mengsel (zoals ook in het recept staat) "langzaam" gaar, goudbruin en krokant.
_





_
Gast  07 jun 2013 10:45
Dit ziet er super lekker uit, dit ga ik vandaag eens proberen en dar hoor je mijn reactie. :grin:

Amber  
07 jun 2013 12:21
Graag....succes er mee
_