Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Madelief46 om 10:13
_
Madelief46 Online

Door elvira om 10:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 10:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 10:08
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door luciaT om 10:08
_
LuciaT Online

Door wimmie44 om 10:08
_
Wimmie44 Online

Door AnneY om 10:08
_
AnneY Online

Door LadyLely om 10:08
_
LadyLely Online





_

Andere artikelen



Tajine van vlees met appel en amandelen



Weer zo'n lekker tajine-gerecht in de rij van oneindige variaties die je kunt bereiden in zo'n gemakkelijke tajine waarin je gezond kookt en je maar heel weinig vet bij nodig hebt.
Bij gebrek aan een tajine kan je dit gerecht natuurlijk ook in een gewone kookpan bereiden, maar dat is toch net even iets anders.....

Dit heb je nodig:

5 zachtzure appels;
evt. gedroogde abrikozen of rozijnen naar smaak;
1 kilo lamsvlees of rundvlees naar keuze;
1 flinke klont roomboter;
1 fijngehakte grote ui;
300 gram amandelen, goudbruin gebakken in een beetje zonnenbloemolie en daarna gemalen (hou een handjevol amandelen achter);
4 eetlepels honing;
3 pijpjes kaneel;
1 volle dessertlepel kaneelpoeder;
3 eetlepels oranjebloesemwater;
1/2 citroen;
500 ml. water;
1 dessertlepel saffraandraadjes;
1 dessertlepel kurkuma.

Voor de vulling:
een beetje oranjebloesemwater om een compacte massa van de gemalen amandelen mee te maken;
een beetje kaneelpoeder;
een beetje suiker.

Zo maak je het:

Verhit de roomboter in de tajine of de kookpan en doe daar de gehakte ui en het in stukken gesneden vlees bij en braad in enkele minuten rondom bruin.
Doe er de specerijen, het oranjebloesemwater en de honing bij.
Schep alles door elkaar, bedek met het water, deksel op de tajine of de kookpan en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes stoven.

Maak ondertussen de vulling:
Vermeng de gemalen amandelen met een beetje oranjebloesemwater en kaneelpoeder zodat er een stevig amandeldeeg (amandelspijs) ontstaat.

Schil de appels en boor ze uit in het midden. Vul de holten van de appels met de amandelspijs.
Zet de appels elk op een stuk aluminiumfolie en vouw dat dicht naar boven zodat de vulling niet uit de appels valt.
Zet de appels in aluminium in de tajine of de kookpan en voeg er evt. ook de gedroogde abrikozen of rozijnen (naar keuze, je kunt ze ook weglaten) toe.
Deksel op de tajine of de kookpan en laat alles nog 20 minuten zachtjes stoven. Controleer met een vork of de appels gaar zijn en voeg water toe indien nodig.
Haal de appels uit de aluminiumfolie en verdeel over de tajine.Versier het gerecht met de achtergehouden hele gebakken amandelen.
Dien op in de tajine of schik alles op een mooie schaal.
Geef er grote stukken Marokkaans brood bij en diverse salades.
























Geplaatst op 23 maart 2008 22:07 en 5184 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.